Pärnu hotellidel tänavune suvi edukas

27.07.2005
Pärnu suuremate hotellide müügijuhtide väitel tuleb tänavune suvi neile edukam kui eelmine, soomlaste kõrval leiab Pärnu hotellidesse tee üha enam eestlasi ja külalisi Lõuna-Euroopast.

Juuli on Pärnu hotellidele alati suurima täitumusega: Best Western Pärnu hotellil tuleb see 99 protsenti, Rannahotellil 98 ja Strandil 95 protsenti.

Juunis peatus Strandi spaa- ja konverentsihotellis 6427 külalist, mis teeb kuu keskmiseks täitumuseks 58 protsenti. Möödunud aasta samal ajal oli see 43 protsenti.

Best Western Pärnu hotelli täitumus oli juunis 65 protsenti, mis eelmise aastaga võrreldes jäi samale tasemele. Scandic Rannahotellist oli juunis täidetud 76 protsenti, aasta varem 72 protsenti.

Augustikuu prognoosid on optimistlikud. Rannahotell ootab augusti täitumuseks 77 protsenti, möödunud aastalgi oli see niisama suur.

Hotell Pärnu müügidirektor Irina Talviste ütles, et nemad loodavad saavutada 70protsendise täitumuse.

Hotellides on suveperioodil suurem osa külalisi pärit Soomest, näiteks Strandis on nende osa 70 protsenti. Eestlaste osa suureneb: kui eelmine aasta oli neid kuus protsenti, siis tänavu juba 20 protsenti.

Hotell Pärnus on sel aastal märkimisväärselt kasvanud Saksamaalt pärit klientide arv, soomlaste järel hoiavad nad teist kohta. Sakslastele järgnevad eestlased rootslastega.

Rannahotelli külastavad soomlaste kõrval samuti kõige enam eestlased ja rootslased. (PP)

Uudiste arhiiv