Kildu tahab hakata turiste meelitama

27.07.2005
Mittetulundusühingu Kildu Külade Ühendus eestvõttel on täna Kildu koolis teabepäev, millel arutatakse turismitegevuse pakutavate võimaluste üle.



«Ürituse eesmärk on anda inimestele infot ning panna neid mõtlema, kas mitte turism pole see, millega tasuks tegelema hakata,» kõneles nelja küla ühendava mittetulundusühingu juhatuse liige Merle Rang.

«Kui võtta arvesse Soomaa ja Olustvere lähedust, on meie asukoht väga hea, küsimus on aga selles, kuidas me saame seda ära kasutada. Turism aitab maapiirkondadel areneda, aga inimesi on kõigepealt tarvis natuke suunata.»

Kildus kõnelevad turismist Helir-Valdor Seeder, Arnold Pastak, Urmas Tuuleveski ja Meelis Suurkask. «Olustvere volikogu esimees Arnold Pastak räägib, milliseid võimalusi pakub uus ühendvald. Helir-Valdor Seeder vaatleb arenguid riigi tasandilt ning Meelis Suurkask annab ülevaate Soomaa rahvuspargi tegemistest ja plaanidest,» ütles Rang.

Viljandimaa arenduskeskuse juhataja Urmas Tuuleveski kõneleb teabepäeval füüsilisest isikust ettevõtjana tegutsemisest ning tutvustab turismiprojekte.

Tuuleveski leidis, et Kildu kanti on raske pidada turismiarenduse seisukohalt suure potentsiaaliga piirkonnaks. «Ausalt öeldes ei meenu mulle ühtegi vaatamisväärsust või üritust, mille pärast turist Kildule minema peaks,» nentis ta. «Toitlustus ja majutus on ikkagi lisateenused, mitte külastuse põhjus. Turistile on oluline ka sihtkoha kättesaadavus, seal on teede seisukord aga üsna problemaatiline.»

Tuuleveski sõnul on turismiarenduse juures kõige olulisem hea idee. «Kokkuvõttes sõltub kõik inimestest ning ilmselt selleks üritus korraldataksegi, et piirkonna inimesed saaksid asja koos läbi mõelda.»

Üritus algab Kildu Põhikooli hoones kell kuus õhtul.

Uudiste arhiiv