Turistid saavad lühiviisa küllakutseta

28.07.2005
Valitsus kiitis neljapäeval heaks välismaalaste seaduse muutmise eelnõu, mis sätestab ühekordsete kuni viiepäevaste turismiviisade andmise.

Turismi- või meelelahutusteenuse kasutamise eesmärgil Eestit külastada sooviv välismaalane ei vaja viisa saamiseks alates 2006. aastast küllakutset, kui ta ei soovi viibida Eestis kauem kui viis päeva ning kui tema majanduslik olukord võimaldab kanda enda Eestis majutamise ja viibimise ning Eestist lahkumise kulud, teatas siseministeeriumi pressiesindaja Delfile.

Viisa taotluse menetlemise käigus pööratakse suurt tähelepanu isiku riiki saabumise motiivide väljaselgitamisele, tema ebaseaduslikult Eestisse jäämise tõenäosuse hindamisele ning Eestis viibimise ja Eestist lahkumise kulude kandmiseks rahaliste vahendite olemasolu kontrollimisele. Kahtluse korral viisat ei anta.


Viisa andmise aluseks olevaid asjaolusid, isiku Eestisse saabumise motiive ning rahaliste vahendite olemasolu võib kontrollida ka piiril ja välismaalase Eestis viibimise ajal. Vajadusel tunnistatakse viisa kehtetuks ja välismaalast vastavalt kas riiki ei lubata või korraldatakse tema Eestist lahkumine.


Eelnõuga ei leevendata teisi viisa andmise tingimusi ega viisa andmist välistavaid asjaolusid.

Uudiste arhiiv