Lennujaam investeerib 850 miljonit krooni

03.08.2005
Tallinna Lennujaama investeeritakse veel enne 2007. aastat 850 miljonit krooni, millest enamik tuleb Ühtekuuluvusfondist, kirjutab Äripäev.


Lennujaama arengukava järgi peab selleks ajaks olema lõpetatud ulatuslik ümberehitus terminalis ja lennuradadel.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi Ühtekuuluvusfondi talituse juhataja Julia Bergstein ütles, plaanide järgi peaks ehitus lõppema nii lennuliiklusalas kui ka terminalis 2007. aasta lõpuks.

Reisiterminali väljaehitamiseks investeeritakse ligi 500 miljonit krooni ja lennuliiklusalale keskeltläbi 350 miljonit krooni.

Rahast 85 protsenti tuleb Ühtekuuluvusfondilt ning ülejäänu Tallinna Lennujaamalt. Ümberehituse projekteerimine läks maksma 13 miljonit krooni.

Näiteks täiustatakse jäätõrjesüsteemi ja pikendatakse ruleerimisrada, mis täiustab lennu- ja keskkonnaohutust.

Pikendatud ruleerimisrada annab võimaluse tihendada lennuaktiivsust ja intervalle.

Reisiterminali laiendatakse mõlemast otsast ligi 18 meetrit ning reisijate lennukisseminekuks ja saabumiseks ehitatakse välja risti olemasoleva terminaliga galerii, mis ühendab kõiki reisijasildu.

Reisijate ooteosa aga jagatakse kaheks: ELi-sisesed reisid ning kolmandate riikide reisid.

Hollandi lennufirma KLM Baltimaade kontori hinnangul on Tallinna lennujaama moderniseerimine teretulnud, sest lennujaama terminal on liiga väike. KLM ei mahtunud Tallinna oma kontoriga ära ning Balti peakorter asub nüüd Riias.

Uudiste arhiiv