Linnateater müüb etendustele 350-krooniseid pileteid

12.09.2003
Selleks hooajaks muutis Linnateatri juhtkond teatri piletimüügisüsteemi.

Seni küllalt piiratud ja ebamugavale võimalusele osta teatripilet Laia tänava kassast, on lisandunud võimalus osta neid Eestis Piletilevi müügipunktidest ja interneti teel. Mõningate teistegi pealinna teatrite piletihindades on toimunud muutusi, kuid mitte nii ulatuslikke.

20 kallist piletit etenduse kohta

Uue piletihinnasüsteemi välja töötanud Linnateatri peaadministraatori Katrin Puttingu sõnul püüdsid nad iga kuu paarile etendusele kallimaid pileteid pakkudes teatripiletite defitsiiti leevendada juba möödunud hooajal, kuid väga paljudel potentsiaalsetel ostjatel polnud võimalik pääsmeid teatrikassast lunastamas käia.

“Alates 8. septembrist saab pileteid Linnateatri etendustele osta ka interneti teel ning kõikidest Piletilevi müügikohtadest, Statoili teenindusjaamadest ja CD100 muusikapoodidest üle Eesti. Terve kuu mängukava on korraga üleval ja klient saab vabalt valida pileti etendusele talle sobival ajal,” ütles Putting.


Korraga pannakse ühele etendusele müüki umbes kakskümmend piletit. Kallite piletite hinna on Linnateater kergitanud 350 kroonini, tavahinda tõsteti alanud hooajast 15 krooni võrra. Tavapilet maksab sel hooajal 200 krooni.

Puttingu sõnul kallimate piletite arvu ühele etendusele ei suurendata. “Isegi siis, kui paarkümmend kõrgema hinnaga piletit igale meie etendusele eelmüügist kiiresti ära ostetakse, ei näe teatri juhtkond võimalust nende arvu suurendada. Meie eesmärk ei ole etendusi iga hinna eest kallimalt müüa, vaid leevendada pisut piletidefitsiiti,” lausus Putting.

Mujal muudatused väiksemad

Vanalinnastuudio reklaamijuht Ott Karulin sõnas, et nende teatris on põhipileti hind endiselt 175 krooni, lisaks soodustused õpilastele ja pensionäridele. Odavamad piletid on Karulini kinnitusel ka teatri väljasõiduetendustel. Kallimad on Vanalinnastuudios alanud hooajal endiselt eriprojektide piletid.

Draamateatri turundus- ja müügijuhi Mari Karlsoni kinnitusel pakutakse Draamateatri etendusi oktoobris, novembris ja poole detsembrini Salme kultuurikeskuses koguni 120 krooni eest, millest õpilased, üliõpilased ja pensionärid saavad 30 protsenti soodustust. Pärnu maanteele naastes hakkavad piletid taas maksma 160 krooni, nagu enne maja remontiminekut.

Rahvusooper Estonia administraator Ülle Raud kinnitas, et nende hinnad on eelmise hooajaga võrreldes tõusnud, kuid pakub enam valikuvõimalusi. “Esietendustel ja külalisesinejatega etendustel on piletihind kõrgem,” lausus Raud. Samas on teisipäeva- ja kolmapäevaõhtused ning päevased etendused laupäeviti ja pühapäeviti tavahinnast 30 protsenti odavamad. Poole hinnaga pääsevad iga kuu kahele etendusele õpilased ja pensionärid.
Nukuteater ja Vene Draamateater hinda kergitanud ei ole.

EPL

Uudiste arhiiv