Reiu jõgi ajab üle kallaste

15.08.2005
Suurte vihmade tagajärjel tõusis Reiu jõgi eile hommikuks nõnda palju üle kallaste, et ujutas üle osa Surju keskusest. Veevangi jäid hooldekodu asukad, vesi lainetas vastu mitme maja seinagi, kirjutab Pärnu Postimees.

“Mul on päris hirm, kui vesi jätkab tõusmist,” seletas Surju vallavanem Evi Kukk, mõtiskledes, kas täna hommikuks on justkui saarele jäänud vanakeste eluaseme allkorruse toad veel kuiva jalaga läbitavad.

Jõgi ja järv olid saanud üheks, vesi oli eile tunginud kohati 150-200 meetrit oma tavapärasest keskkonnast kaugemale. Osade korrusmajade juurde polnud elanikel võimalik teistmoodi saada kui üle haljasala, sest kaugemalt ringi viiv tee, mida algul agaralt kasutati, oli õhtuks porimülgas.

“5. augustist alates on Edela-Eestis Pärnumaa piirkonnas olnud erakordselt tugevad sajud. Ja ilmaprognoos ennustab saju jätkumist. Inimestele tuleks südamele panna, et nad läheksid oma suvilaid ja peenramaid vaatama, sest jõgede tase on ohtlikult kõrgel. Leedus on sadude tõttu mõnes piirkonnas talud juba vee all, inimesed on evakueeritud,” nentis vallavanem.

Kui jõeveetase jätkab tõusu ega alane, tuleb evakuatsiooni peale mõelda Surju hooldekoduski.

Pärnu Postimees 15/08/2005

Uudiste arhiiv