Jäneda mõis otsib turismikoostöö võimalusi

23.08.2005
Reedel käisid OÜ Jäneda Mõis esindajad Rakveres, et arutada Lääne-Viru maavanema, Lääne-Viru arenduskeskuse, sihtasutuse Virumaa Muuseumid ja Rakvere teatriga koostöövõimalusi.

Jäneda Mõisa esindajad tundsid huvi Lääne-Viru koostööpartnerite, plaanitavate projektide, arengukavade, trükiste, koostatavate kultuuri- ja spordikalendrite, messide jms vastu.

“Meie huvi on suurendada Jäneda piirkonna atraktiivsust. Selleks vajame ka omavalitsuse ja maavalitsuse tuge, et piirkonnas oleks turvaline ja elu areneks,” ütles OÜ Jäneda Mõis juhatuse liige Kalle Sommer.

Selle ettevõtte tegevjuhi Enno Musta sõnul on tarvis lahendada mitu probleemi, näiteks tuleb korda teha Jäneda tänavavalgustus ja turismitänav.

Maavanem Urmas Tamm ütles, et maakonna arengukavade koostamisel on Lehtse kui tulevase Tapa valla ala vajadustega juba arvestatud. Tamm tutvustas külalistele Lääne-Virumaa võimalusi ja koostööpartnereid ning organisatsioone, kes saaksid Jäneda Mõisa tegemistele kaasa aidata.

“Jäneda Mõisa esindajad võiksid kuuluda nii maakonna turismiümarlauda kui ka SA Roheline Maakond nõukogusse. Kindlasti tasub võtta ühendust külaliikumise edendajatega Virumaa Lootusest,” lausus ta.

Pärast kohtumist maavanemaga said Jäneda Mõisa esindajad kokku SA Virumaa Muuseumid juhataja Ants Leemetsaga. Telefonivestluses räägiti koostöövõimalustest ka Rakvere teatri juhi Indrek Saarega.

25. augustiks on Lääne-Viru maavalitsuse esindajad kutsutud Lehtse vallavolikogu koosolekule tutvustama end ja oma plaane.

Virumaa Teataja

Uudiste arhiiv