Tsiklimehed tegid Viljandis esimese motolaagri

23.08.2005
Ligi 120 Viljandi motolaagrist osavõtjat näitasid end laupäeval linlastele, kui nad teineteise järel müristades läbi linna sõitsid.


«Paraadil oli kokku loetud 117 tsiklit,» väitis esimest korda Viljandis olnud motomeeste kokkutuleku organiseerija Tõnu Kaasik. Mootorrattad alustasid ühist sõitu läbi kesklinna Tallinna tänavalt Raeli keskuse juurest ja suundusid Vabaduse platsile. Seal said linlased rattaid ka lähemalt vaadata.

«Mootorrattureid tuli Viljandisse kõikjalt Eestist, aga riigi suurim kokkutulek ja rongkäik see loomulikult polnud,» rääkis Kaasik. Tänavusel «Jõgeva treffil» sõitis korraga läbi väikelinna ligi pool tuhat ratturit ning aasta suurimal motosündmusel Tartus «FIM Rallyl» osales koguni 2000 tsiklimeest 26 riigist.

14 aastat «Jõgeva treffi» korraldanud Igor Ellissoni sõnul on 120 osalejat esimese kokkutuleku kohta väga hea tulemus. «Kui mina alustasin 1992. aastal Jõgeval selliste üritustega, oli osalejaid enam-vähem sama palju,» meenutas nüüdseks Eesti suurimaks motomeeste kokkutulekuks kasvanud «Jõgeva treffi» korraldaja.

Ellissoni teada on Eestis suve jooksul ehk kümmekond sellist motolaagrit. «Hakkame Euroopale selles osas tasapisi järele jõudma, et iga piirkond saab suve jooksul niisuguse kokkutuleku korraldada,» leidis ta.

Eestis on praegu paar tuhat motomeest, kes niisugustel üritustel osaleda võiksid. «Neid on nii Harleyde kui Jawadega,» selgitas ta. «Praeguseks on meil muidugi juba uuemaid Lääne rattaid rohkem kui vanu Vene omasid ning tsiklite omanikke tuleb pidevalt juurde.»

«Mulgi rammumehe» vaheajal võistlesid tsiklid müra tegemises. Kaks ratast suutsid mootorist välja pigistada 114 detsibelli suuruse heli. «See oli ikka päris võimas müra,» hindas Kaasik tulemust.

Laupäevase öö veetsid motolaagris osalejad Kirsimäele püstitatud telklaagris. Tõnu Kaasiku väitel oli see viimane motomatkajate ühine telklaager sel suvel.

Sakala

Uudiste arhiiv