34 miljonit krooni Tallinki reisiterminali

23.08.2005
Stockholmi sadam investeerib seoses Tallinki reisijate arvu suure tõusuga ettevõtte kasutuses oleva Frihamnens reisiterminali suurendamisse 20 miljonit SEKi.

Meie rahasse ümberarvestatult teeb see ligi 34 miljonit miljonit Eesti krooni.

Tallink Sverige AB juhatuse esimehe Väino Konga sõnul on ülimalt positiivne, et laiendustööd terminalis juba alanud on. “Uue ja topeltsuure oote- ja teenindussaaliga saame pakkuda reisijatele tasemel teenust ka nende sadamasse saabumisel. Tallinki laevad on Läänemere modernseimad, nüüd saab selline olema ka meie terminal”, nentis Konga.

Tallinki reisijate arv Tallinn-Stockholm liinil kasvab pidevalt, ajavahemikus 2003 kuni 2004 tõusis reisijate arv 34 protsenti 650 000 inimeseni aastas.

Nõudluse kasvuga seoses otsustas Stockholmi sadam rekonstrueerida Tallinki reisijate kasutuses olevat Frihamnensi nime kandvat terminali. Järgmise aasta mais valmiv terminal on senisest topeltsuure piletimüügiala ning ootesaaliga, samuti suureneb check-in ala ning lisanduvad mitmed toitlustus- ja teeninduspinnad.

Juba alanud ümberehituste ajal on reisijate jaoks ette valmistatud ajutised lahendused. Nii Tallink kui Stockholmi sadam vabandavad võimalike ebamugavuste pärast.

äripäev.ee

Uudiste arhiiv