Puhkuseärisse tuleb interneti-reisibüroo

24.08.2005
Toptours käivitab septembrist EasyJeti puhkusepakketide mudelil töötava interneti-odavreisibüroo, mille vahendusel maksavad lennusõitu ja majutust sisaldavad Egiptuse-reisid 3000 kuni 9000 krooni.

Tegemist on Kliktopi kaubamärki kandva tootega, mille broneerimine ning selle eest maksmine käib internetis, eraldi reisikonsultante firmal ei ole ning informatsiooni saab vaid tasuliselt telefonilt.

Toptoursi juhi Piret Ujoki sõnul peaks paketid olema konkurentide omadest vähemalt viiendiku odavamad. Nii Toptoursi tavapakettide kui ka teiste reisikorraldajate nädalased reisid algavad enam kui 6000 kroonist ning küünivad kallimate hotellide puhul kaugelt üle 10 000 krooni.

Pakett ilma lisadeta

Reisipaketi baashind sisaldab lennupileteid, majutust ja eestikeelset teenindust sihtkohas. Samas peab arvestama, et lennukitoidu eest tuleb Kliktopi klientidel lisa maksta, samuti ei sisalda pakett transporti lennujaamast hotelli ja tagasi ning lisa tuleb maksta ka kõigi ekskursioonide eest.

Hotellivalikus on firmal üksteist kolme- kuni viietärnihotelli, mis on seni olnud nii firma enda kui konkurentide päralt. Kliktopi hotellid ei kattu Toptoursi kaubamärgi all müüdavate majutuskohtadega.

Septembri lõpust aprilli lõpuni kestval hooajal loodetakse teenindada kuni 5000 puhkajat. Igal neljapäeval lendab Tallinnast Egiptusesse 163-kohaline lennuk.

Ujoki hinnangul peaks uus teenus kindlasti soodne olema. «Kui seni on sellise hinnaga lennata saanud vaid vahetult enne väljasõitu, siis meie põhimõte on vastupidine: mida varem broneerid, seda soodsamalt saad,» rääkis ta. «Eestlasele peaks see sobima.»

Egiptuse-reiside turule peaks selline samm tooma aga täiendava surve hinnalangusele.

Mullu lennutas eestlasi Egiptusse viis firmat ning siis räägiti suurest ülepakkumisest. Tänavu on reisikorraldajate arv jäänud samaks, kuid paljud firmad tihendavad reisigraafikuid. Nüüd lisandub veel üks reisivõimalus, millest turul juba mõnda aega sosistatud.

Reisid ette müüdud

Lõviosa firmadest alustabki oma soojamaareisidega septembri lõpus või oktoobri alguses ning näiteks Estoursis olid detsembrikuu Egiptuse-reisid müüdud juba kesksuvel. Enamik firmasid on ka uue hinnakirja juba avaldanud või kohe seda avaldamas.

Egiptuse-reiside Eesti korraldajaid ei kohuta ka juuli lõpu ohvriterohked pommiplahvatused.

Samas ei saa keegi reiside täitumust täpselt prognoosida. Näiteks tänavu suvel lõpetasid Marhaba Tours ja Domina Travel pommiplahvatuste tõttu reisid Türki, sest puhkajad hakkasid massiliselt reise tühistama.

Eestist Egiptusse

• Toptours ja Kliktop – septembri lõpust maini Sharm el Sheikhi ja Hurghadasse

• Marhaba Tours – septembri lõpust aprillini Sharm el Sheikhi

• Domina Travel – septembri lõpust aprillini Sharm el Sheikhi ja Hurghadasse

• Novatours – oktoobrist aprillini Sharm el Sheikhi ja Hurghadasse

• Estour – oktoobrist aprillini Sharm el Sheikhi


Postimees

Uudiste arhiiv