Estonian Airi eksjuht toob uued lennufirmad

24.08.2005
Estonian Airi endine asepresident Leela Lilleorg pakub lennufirmade esindusteenust.

Ta loob selleks koos Saksa firmaga Aviareps AG ühisfirma Aviareps Balti. Lilleoru sõnul puudus Eestis seni firma, mis lennufirmadele esindusteenust pakkus. Selle turuletulek avardab tema sõnul eestlaste lendamisvõimalusi, toob turule uued atraktiivsed sooduspakkumised ning tulevikus ka uued lennusihtkohad Tallinnast.
Aviareps Balti pakub lennufirmadele erinevaid teenuseid, alates müügi-, turundus- ja avalike suhete teenusest, kõnekeskuse opereerimisest ning piletimüügist kuni tulevikus finantsteenuste ja IT teenusteni välja.

Riskivaba moodus
“Maailma lennufirmadel on valik, kas avada Eestis oma esindus või mitte. Kõikidel lennufirmadel ei ole mõtet Eestis oma esindust omada ning esindusteenuse kasutamine on neile uutele turgudele sisenemiseks mitte ainult kuluefektiivne, vaid ka riskivaba moodus,” rääkis Lilleorg.


Praegu on Eestis esindus lisaks Estonian Airile veel vaid Finnairil, SAS-il, Lufthansal, Czech Airlinesil. Samas näiteks Läti lennufirmal airBaltic ja Leedu firmal Lithuanian Airlines Eestis esindust ei ole. Lilleorg plaanib suured Euroopa, USA ja Aafrika lennufirmad Eesti turule tuua.
Lilleoru sõnul müüb Estonian Air näiteks oma pileteid sadakonnas riigis, kuid on ise esindatud vähestes neist. “Lennupiletite hinnad, mis Estonian Air siin sisestab, ei pruugi mõnes riigis, kus firmal esindus puudub, üldsegi atraktiivsed olla,” rääkis Lilleorg.
Riigis, kus lennufirma on esindatud, on lennupiletite pakkumised reeglina soodsamad. “Kui Eesti turu jaoks uus lennufirma müüb siin kas või ühe pileti, on see tema jaoks lisatulu, kui müüb 300 piletit on juba suur asi,” ütles Lilleorg.
Aviareps Balti hakkab Eesti turul seni tundmatute lennufirmade pileteid müüma peamiselt reisibüroode kaudu, kuid avab ise ka oma müügiesinduse Tallinnas Mustamäel.
“Kliendiga on kasulik otse tegeleda, ent tegelikult pole vahet, kust ta minu esindatud lennufirma pileti ostab – otse minult või reisibüroost,” ütles Lilleorg.
Kui Aviareps Balti suudab mõne lennufirma piletimüüki Eestis oluliselt tõsta, siis ei ole välistatud, et see firma hakkab Tallinna lennujaama kasutama ning avab mõne uue sihtkoha. Lilleorule kuulub 49 protsenti uue firma aktsiatest.

Uudiste arhiiv