Bussifirma Pärnu ATP ühines GoBus grupiga

26.08.2005
Kaheksa bussifirmat allkirjastasid eile ühinemislepingu, millega transpordifirmad koonduvad Eesti suurimasse bussiettevõttesse GoBus.

Ühinemislepingu sõlmisid Pärnu ATP, Tarbus (Tartu), Rakvere ATP, Neomobile (Saaremaa), Tiit Liinid (Hiiumaa), Põlva Reisijateveod, Läänemaa Liinid ja Trakmain (Valga).

Ühinemise järel hakkavad bussifirmad kasutama ühtset kaubamärki GoBus, mida eri regioonides täiendab vastava piirkonna nimi, näiteks GoBus Pärnu.

Go Groupi juhataja Aare Kilbi sõnutsi on kaheksa ettevõtte ühendamine loogiline areng, kuna nii suudetakse ettevõtted kõige efektiivsemalt ühtsete põhimõtetega ja majanduslikult otstarbekalt tööle panna. “Ega kaheksa hobuse jaoks ole kaheksat talli vaja, teeme ühe ja korraliku,” iseloomustas Kilp firmade liitmist.

Pärnu ATP peadirektori Andrus Kärpuki sõnade kohaselt ei muutu sõitjatele bussifirmade liitumisega Pärnus päevapealt midagi. “Bussidele kleebitakse peale väikesed GoBus-kirjad,” ütles ta. “Hoiame sama taset, mis meil on. Kuigi kütusehinnad on drastiliselt tõusnud, aga dotatsioonid mitte, ei ole esialgu kavas hindu tõsta.”

Aktsiaseltsi GoBus nõukogu esimehe Aivo Pärna kinnitusel on üksikettevõtetel raske tänapäeva konkurentsis vastu pidada ning bussidesse ja töötajatesse investeerida. “Bussiliiklus vajab järjepidevat arendamist ja investeerimist ning suurel ettevõttel on kahtlemata oluline eelis sellega toime tulla,” lausus Pärn.

Teenuse kvaliteedi parandamiseks on kavas kõigis GoBusi regionaalsetes üksustes rakendada ISO 9001:2000 kvaliteedijuhtimisstandardit, mis on üks aluseid ettevõtte ühtse toimimise ja teenuse kvaliteedi tagamisel. Samuti loob GoBus bussijuhtide koolituskeskuse.

Uue ettevõtte juhatusse kuuluvad ühinevate ettevõtete juhid, GoBusi juhatuse esimees on Valter Keis. Ühinemine on plaanitud korraldada järk-järgult. Kogu protsess peaks lõpule jõudma 2007. aastal.

Ühinemise tulemusena tekkival GoBusil on üle 400 bussi ning ettevõte annab tööd üle 1000 inimesele. GoBus osutab liinivedusid linnades, maakondades, maakondadevahelistel kaugliinidel.

Bussifirma plaanib tänavuseks käibeks üle 300 miljoni ja järgmiseks aastaks üle 400 miljoni krooni.

Marcel Vichmannile, Tiit Pruulile ja Anti Selgele kuuluvale transpordi- ja turismiettevõtete ühendusse Go Group kuuluvad peale GoBusi GoRail, GoTravel Cassandra ja GoHotels. Go Group asutati mullu sügisel.

Pärnu postimees

Uudiste arhiiv