Ülehomsest avatakse lisaliin Pärnu-Tihemetsa

30.08.2005
Kuigi bussiettevõtteid ootab töö ümberkorraldamine ja uus kaubamärk GoBus, ei saa ühissõidukid liikuda kütuseta, mille liiter aina kallineb, seepärast taotlebki Pärnu bussipark maavalitsuselt piletihinna tõstmist keskmiselt kolme krooni võrra.
Kohalik suurim vedaja Pärnu bussipark teenindab 35 maaliini, millest kasumis on vaid üks - liin number 44 Pärnu–Lavassaare, sest selle täitumus on ligi kaks korda suurem kui maakonnaliinidel keskmiselt. Kuigi maakonnaliinidel jääb sõitjaid vähemaks, on Pärnu bussipark suutnud liinid käigus hoida. Ülehomsest lisandub maakonnaliin number 336 Pärnu–Tihemetsa, mis asendab samast kuupäevast, 1. septembrist sõitjate vähesuse tõttu ärajäävat Pärnu – Karksi-Nuia bussiliini.

Pärnu maakonnaliine teenindavate bussifirmade Pärnu ATP ja OÜ Vändra Karu kahjum oli kuu alguses kokku ligi miljon krooni. Viimati tõsteti piletihindu eelmisel aastal, sellest ajast arvates on diislikütus kallinenud kolmandiku võrra.

Bussipargi arvepidamises kerivad maakonnaliinid miinust. Et külainimeste sõit seisma ei jääks, taotleb Pärnu maavalitsus kui tellija majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kaudu lisaeelarvest riigilt toetust 1 618 500 krooni.

PP

Uudiste arhiiv