Türi tehisjärve ümbrus kujuneb puhkekohaks

31.08.2005
Türi tehisjärve ümbrus muutub järgmisel aastal tuntavalt, kui järvele tuleb ujuvsild, randa ehitatakse korvpalliväljak, uued mänguplatsid ja piknikulauad.

Türi linnavalitsuse suhtekorraldaja Katrin Soomets andis teada, et Ettevõtluse Arendamise sihtasutus andis Türi tehisjärve puhkeala arenduse projekti rahastuse eeltaotlusele hea hinnangu. «Novembri lõpuks selgub, kas ja millises mahus ettevõtmist toetatakse,» lisas ta.

Soomets selgitas, et tehisjärve ümbruse uuendus maksab praeguste kavade järgi 3,8 miljonit krooni, sellest 3,1 miljonit taotlebki linnavalitsus Ettevõtluse Arendamise sihtasutusest.

Soomets ütles, et tehisjärve äärde jääva laululava ümberehitus on juba alanud, kuid puhkeala arendustööd jäävad järgmisse aastasse.

Soometsa ütlust mööda ehitatakse Pärnu jõele paatide randumissild ja paatide hoiukoht. «Samasse plaanime rajada telkimisplatsi, kolm lõkkekohta koos grillimisalustega ning ümber järve paigaldada seitse katusega piknikulauda,» lisas ta.

Järgmise aasta töö on ka laiendada tehisjärve liivaga kaetud ranna puhkeala, paigaldada lastele täiendavaid atraktsioone ja ehitada uus tänavakorvpalliväljak. «Järvele tuleb praeguste sildade vahele ujuvsild, millel saab päevitada ja mis piiritleb ujumisradasid,» selgitas ta.

Soomets märkis veel, et haljastustööd hõlmavad ümber järve kulgevate teede korrastust, ilupuude ja põõsaste istutust, avaneb vaade kalatiikidele ja Pärnu jõele.

Väikese paadisilla saavad vesijalgrattad ja paadid. Turvalisusel hakkavad silma peal hoidma vaatluskaamerad.
Türi linnapea Kaia Iva lausus, et tööde mõte on muuta Türi tehisjärve ümbrus selliseks, mis tõmbab ligi piirkonna elanikke, linna külalisi, turiste ja Pärnu jõel matkajaid. «Oluline on luua tingimused, et turist veedaks Türil pikema aja, mis omakorda toob kaasa, et suurenevad kohalike ettevõtjate võimalused teenuseid pakkuda.»


Järva Teataja

Uudiste arhiiv