Eestis külas

07.10.2005
Septembri lõpus külastas reisifirma Baltic-Breaks Travel Agency kutsel Eestit Suurbritannia Reisi- ja Turismigildi ekspertide grupp, andmaks uut hoogu kahe maa vahelisele turismikoostööle.


Gildi delegatsiooni koosseisu kuuluvad Suurbritannia turismitööstuse kõigi olulisemate sektorite esindajad, kes on huvitatud potentsiaalsete koostööpartnerite leidmisest Eestist. Briti reisioperaatorid, hotellinduse ja restoraniäri, golfklubi, kruiisilaevade ja pressi esindajad olid valdavalt esimest korda Eestis ning meeldivalt üllatunud koostöövõimaluste ja huviväärsuste rohkusest.

Gildi esimees Michael Wynne-Parkeri sõnul ühendab 10 000-liikmeline gild, peakorteriga Londonis, kõiki olulisemaid organisatsioone ja ettevõtjaid (sh eraettevõtjaid), kes, tegutsevad turismialal.

Britid on Wynne-Parker’i hinnangul n-ö päikesekummardajad, eelistades sooje maid. «Kuigi Eestit ei ole päikesega aasta ringi õnnistatud, on britid juba avastanud, et siinsed suvekuud on võrreldavad Vahemere-äärse kliimaga, siin on palju puhast õhku ja soodsad hinnad.

Lisaks otsivad britidki paiku, kus on turvaline ja see on Eestis olemas. Meie kultuuride ja elu-olu vahel on üsna palju sarnast ning see lisab reisimisel juurde kindluse- ja mugavusetunde,» möönis gildi juht. Wynne-Parker lisas, et kuna kultuurireisid on kogu maailmas praegu eriti populaarsed, on Eestil ka huviväärsuste rohkuse poolest väga hea positsioon.

Ainuke puudus, mida delegatsiooni liikmed välja tõid, oli Eesti mahajäämus lennuühenduse sageduselt ja sihtkohtade kesisuselt Euroopa suuremate keskustega võrreldes ning odavlennufirmade vähesus. (PM)


«Eestis külas» on reisilehe rubriik, milles tutvustame Eestit puudutavate rahvusvahelise turismikoostöö uudiseid ja sündmusi

postimees.ee

Uudiste arhiiv