Turismiettevõtjatele algab kvaliteediprogramm

13.10.2005
13.10.2005 00:01
«Sakala»


Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Turismiarenduskeskus kutsub turismiettevõtjaid osalema kvaliteediprogrammis, millega on võimalik liituda 21. oktoobrini.


Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Turismiarenduskeskus alustab kvaliteediprogrammi eesmärgiga ühtlustada Eestis pakutavate turismiteenuste kvaliteeti. Teist korda algavas programmis osalemine on ettevõtjaile tasuta.

Turismiarenduskeskuse direktori Maarika Liivamäe sõnul on Eestis viimastel aastatel loodud arvukalt uusi turismivõimalusi ja atraktsioone, kuid sageli ei suuda ettevõtjad tagada teenuse ühtlast kvaliteeti.

«Turismiteenuste kvaliteet pole halb, kuid et Eesti on Euroopa riik, on turistidel meile kõrgendatud ootused. Selleks, et neile vastata, tuleb pingutada,» ütles Liivamägi.

Tema hinnangul on Eesti turismiettevõtete probleemid vähene kliendikesksus, teenuse ebaühtlane kvaliteet, vähene koostöö teiste ettevõtetega ning turismitoodete ühenäolisus. Kõige selle tagajärjel on eestlastest klientide rahulolu turismiteenustega madal.

Kliendid jäävad rahule

Algavast kvaliteediprogrammist on kasu eelkõige neil ettevõtjail, kes soovivad suurendada klientide rahulolu, kaasata senisest aktiivsemalt töötajaid, saada ekspertide hinnang oma ettevõtte tegevusele ning koguda mõtteid, kuidas ja kuhu edasi liikuda.

Neljaetapiline kvaliteediprogramm on üles ehitatud nii, et ettevõtja saaks arendada just temale vajalikku igapäevategevuse valdkonda. Ettevõte korraldab enesehindamise, määrab parendusvaldkonnad ja asub muudatusi ellu viima. Neid tegevusi saadavad tasuta koolitused ja seminarid.

Lõpetajad saavad diplomi

Programmi edukalt rakendavaid ettevõtteid tunnustatakse diplomiga «Märk kindlast arengust».

«See diplom turismitalu seinal näitab ettevõtte pühendumist ja süsteemset lähenemist teenuse kvaliteedi arendamisele ning on kliendile soovituskirjaks,» sõnas Maarika Liivamägi.

Turismiarenduskeskus algatas turismiettevõtete kvaliteediprogrammi katseprojekti 2003. aastal. Tänaseks on programmis osalenud 13 ettevõtet, kellest edukamateks kvaliteediarendajateks on tunnistatud Pilguse mõisa külalistemaja ning Kivi ja Aadu turismitalu.

Kvaliteediprogrammiga liitumiseks vajalik avalduse vorm on veebilehel www.visitestonia.com/spetsialistile/kvaliteediprogramm

Sakala

Uudiste arhiiv