Daissy hotell Kuressaare südalinnas laieneb

27.10.2005
Kevadel alustatav juurdeehitis annab Kuressaare vanalinnas asuvale Daissy hotellile ligi sada lisakohta.

Arendajafirma, Alvarelli Invest OÜ juhatuse liige Andres Tiigi sõnul on nende eesmärk suurendada Daissy kohtade arvu praeguse 32 asemel 130-ni.

“Tänase kohtade arvuga on väga raske aastaringselt ära elada ja konkurentsis püsida,” tõdes Tiik. “Nii väike hotell ei ole edasimüüjate jaoks ju atraktiivne, kuna bussitäis rahvast lihtsalt ei mahu majja ära.”

Kivikatus, krohv ja puit

Kahe- ja poolekorruseline juurdeehitis leiab koha 19. sajandil ehitatud hoone hoovis.

Tiigi kinnitusel ei tule juurdeehitis kõrgem kui olemasolev hotell. hoone saab kivikatuse ning krohvi ja osaliselt puiduga kaetud fassaadi.

“Muinsuskaitse eritingimuste tõttu arhitektil just väga palju isetegevust ei olnud,” nentis Andres Tiik.

Hoone projekteerib OÜ Luhse & Tuhal, kelle eskiisprojekt tunnistati kolme kutsutud osalejaga arhitektuurikonkursil parimaks.

“Ka teised kaks tööd (OÜ-lt Teigar Sova Arhitektid ja Koko arhitektuuribüroolt – M.P.) olid tugevad, ent ei sobinud nii hästi kiriku lähedale, tundlikku linnapiirkonda,” ütles linnaarhitekt Toomas Paaver.

Konkursil osalenud töödega saab kahe nädala jooksul tutvuda Kuressaare linnavalitsuses.

Ehitusaeg kaheksa kuud

Andres Tiigi sõnul on juurdeehitist kavas alustada järgmise aastanumbri sees. “Praegu on plaan alustada vähemalt hiliskevadel,” lausus Tiik. Tema hinnangul kulub ehituseks kaheksa kuud. Meie eesmärk ei ole ülepeakaela kiirustada,” märkis arendaja. “Kogemus näitab ka, et mida rohkem aeg edasi läheb, seda raskem on ehitajatel tähtaegadest kinni pidada.”

Tiigi sõnul läheb juurdeehitis – ehitamine ja inventar – maksma umbkaudu 50 miljonit krooni.


Monika Puutsa Meie Maa 27-10-2005

Uudiste arhiiv