Egon Elstein sai hotelli Strand ainuomanikuks

12.01.2006
Pärnu aasta mees Peter Hunt müüs oma 51protsendilise osaluse Strandis kaasomanik Egon Elsteinile, kes sai sellega hotelli Strand ainuomanikuks.

Müügihinda nad omavahelisel kokkuleppel ei avalikusta. Elstein täpsustas, et Strandi ainuomanikuks on nüüd temale kuuluv osaühing Strand Projekt.

Hunt, kes on omandanud sajaprotsendilise osaluse Tahkuranna Golfis, on põhjendanud Strandi osaluse müüki vajadusega rahastada muid projekte.

Elstein ütles, et investeeringud, mida nad koostöös Hundiga on Strandi arendamiseks teinud, on hästi tööle hakanud ja edaspidises tegevuses midagi korrigeerida pole vaja.

Esmaseks ülesandeks peab Elstein hotellile nelja tärni taotlemist.

“Kui siseturu jaoks pole see eriti oluline, siis konverentsiturismi arendamiseks väga tähtis,” ütles Elstein. Piiri taga vaadatakse konverentside korraldamise paika otsides eelkõige seda, mitme tärniga hotelliga on tegemist, ning vähemalt nelja tärni olemasolu on konkurentsis püsimiseks peaaegu vältimatu eeltingimus, selgitas ta.

Tulevikus näeb Elstein Strandil arenguruumi küllalt, seda enam, et maad hotelli ümber on külluses.

“Hooldada tuleb territooriumi niikuinii, vaja on aga nuputada, millist lisaväärtust hotelli külastajaile on veel võimalik luua,” selgitas Elstein. Ta lisas, et konkreetsetest plaanidest on vara rääkida, kuid spaa poolt võiks laiendada ja arendada.

Algatatud on detailplaneering, mille käigus selgub, mida ja kuhu saab rajada. Näiteks märkis Elstein, et ööklubi majutusega ühes hoones, nagu see praegu on, pole just parim lahendus, sest kipub majutatavate rahu häirima. Seepärast võiks ööklubi olla eraldi hoones. Kas sellega koos veel midagi uudset teha tasub, on praegu alles ideede otsimise staadiumis.

“Peab ilmselt Euroopas pisut rohkem ringi vaatama, sealtki võib häid ideesid leida,” arvas Elstein.

Strandi möödunud aasta kasum oli 46 miljoni kroonise käibe juures 10,8 miljonit krooni. Elstein peab Strandi perspektiivi heaks. Seda enam, et kui juba praegu annavad Pärnu hotellidele täitumust juurde Valgeranna golfi külastajad, siis tulevikus lisanduvad neile ilmselt ka Tahkuranna golfi fännid.

Pärnu Postimees

Uudiste arhiiv