Mäetaguse mõisahotell sai nimeks Meintack

18.01.2006
Eile avati Mäetaguse mõisakompleksi renoveeritud tõllakuuris hotell koos restorani, baari, sauna ja puhkeruumi ning massaažikabineti ja juuksurisalongiga.

Mõisahotelli nimi leiti selleks korraldatud konkursi tulemusena. Ristiemaks osutus kohalik poetess Virve Osila, kes pakkus välja Meintacki kui tuletise Mäetaguse esmasest kohanimest Taani hindamisraamatus.

Veidi enam kui aasta tagasi nurgakivi saanud hotelli ehitus kergendas valla rahakotti 15,4 miljoni krooni võrra, sisustamine võttis veel 2,1 miljonit krooni.

Hotellis on 47 majutuskohta, restoranis 60 kohta ja baaris veel 20 kohta.

"Siiani meil ametlikku toitlustusasutust polnudki," tõdes vallavolikogu esimees Veljo Kingsep. "Nüüd on vallarahval koht, kus perekondlikke tähtpäevi tähistada ja kuhu aeg-ajalt ka niisama sisse astuda."

Mõisahotellile väärilise nime valimisest ja vaat et muinsuskaitse järelevalve all ehitamisestki keerulisemaks osutus hotelli rentniku leidmine.

Esialgne plaan hotellile ostja leida luhtus huviliste puudumise tõttu. Ega võimalikud rentnikudki hotellile just tormi jooksnud.

Lõpuks tehti panus kohalikele inimestele – osaühingule Mehntac, mille juhatuse liikmed Piret ja Aivar Talistu on juba kuus aastat Kauksi puhkemaja majandamisega edukalt toime tulnud.

"Mõtlesime pikalt ja põhjalikult," tunnistas Piret Talistu, kelle sõnul sai otsustavaks kohtumine ühe leedulannast turismiettevõtjaga ühenduse ETNA Eestimaal korraldatud koolitusel. "Pidasin temaga nõu ja tema, 65aastane daam, ütles: "Mina seda enam ette ei võtaks, aga sinul on veel aega, sina jõuad"."

Vald soosib rentnikke

Hotell pakub esialgu tööd kuuele inimesele. Kolm turismieriala praktikanti on praegu ametis Kesk-Eesti arenduskeskusest, kokapraktikant Tallinna teeninduskoolist.

"Esialgu peavad kõik tegema kõiki töid, ka mina ise olen alguses kindlasti hommikust õhtuni rakkes," tunnistas Talistu.

Vald on valmis katma poole töötajate koolitusest – kui koolitatavateks on kohalikud inimesed.

Ja veel tuleb vald rentnikele sedapalju vastu, et esimesel aastal neilt rendiraha ei küsi.

Mäetaguse pürib turismikaardile

"See hotell asetab Mäetaguse ühele kaardile, kus teda enne ei olnud – puhkuseveetmise võimaluste kaardile," ütles Jõhvi Mihkli koguduse õpetaja Peeter Kaldur hotelli õnnistades.

Vallavalitsus on Mäetaguse turismikaardile toomise tõsiselt ette võtnud.

"Eile esitasime riigihanke suplusmaja projekteerimiseks mõisa endisesse kasvuhoonesse. Sinna peaksid tulema paar ujumisrada, lastebassein, mõned väiksemad atraktsioonid, mullivann, saunad ja talveaed," rääkis Veljo Kingsep.

Sel aastal läheb projekteerimisele ka mõisakompleksi kuuluv aednikumaja, kuhu tuleb jäägrimuuseum. Kingsepa sõnul saab sellest Selisoo matkaraja esimene punkt, kus tutvustatakse nii matkarada kui seal võimalikult kohatavaid metsloomi. Ka Kiikla naiste käsitööseltsi Maadaam müügipunkt peaks seal koha leidma.

Selle aasta plaanides on veel Mäetaguse mäe detailplaneering (terviserajad), Mäetaguse tammiku matkaraja rajamine ning pargi heakorraprojekti teokstegemisega alustamine.

"Kõik need ettevõtmised hakkavad hotelli toetama," usub Kingsep, kes esialgu panustab hotelli täitumisel siiski peamiselt konverentsiturismile.

Uudiste arhiiv