Pannjärvel avati suusalaenutuspunkt

19.01.2006
Eelmisest nädalast saab Pannjärve puhkebaasis nädalavahetusel suusavarustust laenutada.

Illuka vallavanem Tarmo Kollo tuletas meelde, et selle aasta alguses avatud regulaarne ühistranspordiliiklus Pannjärvele võimaldab selles looduslikult kaunis kohas lisaks autoomanikele puhata ka kõikidel teistel linlastel.
Praegu on laenutuspunktis kümme paari mitmesuguses suuruses suuski, sellel nädalal peaks lisanduma teist sama palju.

„See on väga hea varutus – suusad, suusakepid ja -saapad,“ rõhutas Kollo. „Tund aega suusavarustuse kasutamist maksab 40 krooni. Laenutuspunkti varustust täiendame edaspidigi vastavalt nõudlusele. Esialgu töötab laenutuspunkt puhkepäeviti kella 10-17, kui aga ka argipäeviti soovijaid leidub, võime terve nädala töötada. Täpsemat infot saab puhkebaasi telefonil 5669 8345.“

Viimase kahe aasta jooksul on vald Pannjärve puhkebaasi arengusse investeerinud ligi 3 miljonit krooni. Rajatud on kaks valgustatud suusarada – 2 ja 3 kilomeetri pikkune. Kelgutamiseks on valgustatud mägi. Olemas on 48kohaline riietusruum, kuhu soovijad saavad oma riided jätta. Pärast suusatamist saab duši all käia ja sooja teed juua.

Laupäeviti ja pühapäeviti toimetab puhata soovijad puhkebaasi 119. liini buss, mis liigub marsruudil Kohtla-Järve – Pannjärve. Mõned linlased on seda võimalust juba kasutanud, kuid info vähesuse või sula tõttu oli eelmisel nädalavahetusel bussis vaid paar inimest. OÜ Ekspress Auto L direktor Anatoli Listov ütles, et kui sõitjate voog ka edaspidi nii väike on, tuleb see liin sulgeda.

„Arvan siiski, et kui rohkem inimesi sellest liinist teada saab, vald aga suudab puhkajatele suuremat teenusevalikut pakkuda, siis tuleb sõitjaid juurde,“ loodab ta.

Buss väljub Pannjärvele kell 12, võttes peale sõitjad ka Jõhvist ja Iidlast. Tagasisõitu alustab buss kell 15. Bussiliikluse algatajate, Ida-Viru maavalitsuse ja Illuka valla arvates piisab sellest ajast, et metsas loodust nautida: linde toita, suuskade või kelguga sõita. Viimasel ajal on populaarsust kogunud kepikõnd murdmaal, millega saab tegeleda igal aastaajal.

Põhjarannik

Uudiste arhiiv