Reisibüroo kaotas passi

25.01.2006
Tallinna reisifirma kontoris läks kaduma Saaremaa bussijuhi pass, mille bussijuht jaanuari algul Kuressaare postkontorist teele pani.

Bussijuht läkitas 4. jaanuaril Eesti Posti ELS 10 kättetoimetamise teenust kasutades reisibüroo Go Travel Cassandra kontorisse oma Eesti passi, viisaankeedi ja passipildi, et saada vajalik viisa sõitmiseks Sankt-Peterburi.

Kurioosne lugu

Go Travel Cassandra juhatuse liige Aino Kuntsel ütles, et nende töötaja võttis 5. jaanuaril saadetise vastu ja pani selle enda väitel sekretäri lauale. Sekretär, kes tavaliselt postiga tegeleb, viibib käeluumurru tõttu haiguselehel.

Aino Kuntseli sõnul oleks ajutiselt sekretäri asendanud logistik pidanud ümbriku avama ja selle sisu toimetama õige inimese kätte. Paraku jäi see tegemata.

“Tegemist on üsna kurioosse looga. Passi kaotsiminek on üks karmimaid asju, mis reisibüroos sai juhtuda. Õpitakse ilmselt ainult siis, kui midagi juhtub,” ütles Kuntsel. Tema kinnitusel ei ole firmas varem sellist asja juhtunud.

Aino Kuntsel lubas, et AS Go Travel Cassandra hüvitab bussijuhile uue passi ja viisa hankimisega seotud kulutused.

Sissetulek jäi saamata

Küsimusele, kas reisibüroo hüvitab ka passi kadumise tõttu seoses 20. jaanuaril Sankt-Peterburi ära jäänud sõiduga (inimeste vedu ära ei jäänud, kuna kasutati bussifirma abi – toim.) firmale umbes 4000 krooni suuruse sissetuleku, vastas Kuntsel, et see on võimalik, kuid ainult juhatuse otsusel.

Kuntseli sõnul peavad kahjud kinni maksma AS Go Travel Cassandra kolm töötajat, kes bussijuhi dokumendisse hooletult suhtusid.

Hinnakirja järgi maksab bussijuhile Venemaa viisa hankimine 490 krooni. Uue passi saab kodakondsus- ja migratsiooniameti büroost lunastada 150 kroonise riigilõivu eest, kahe tööpäeva jooksul maksab passi tegemine 500 krooni.

“Kurb lugu, ma vabandan juhtunu pärast,” lausus Kuntsel. Tema sõnul hakatakse reisibüroos edaspidi taoliste juhtumite vältimiseks kasutama majasiseseid saatelehti, kuhu pannakse kirja, mis dokumendiga tegemist, kes selle vastu võttis ja kuhu ning millal edastas.

Meie Maa

Uudiste arhiiv