Asutame Soome Seltsi Kuressaares!

27.01.2006
Paljudel Eesti linnadel, valdadel, kogudustel ja koolidel on Soomes sõprus- ja koostööpartner. Kuressaare, kes võtab Soome külalisi vastu aasta ringi, pole soomlastele lihtsalt partner, vaid sellest räägitakse sageli kui oma teisest kodulinnast.

Tõepoolest, paljud soomlased elavad siin püsivalt, on ostnud endale korteri või maja. Saaremaa rannikul on kümneid soomlaste suvekodusid. Linnapead ja teised ametimehed kohtuvad regulaarselt. Läbi käiakse ka perekonniti. Areneval kodanikuühiskonnal on aeg lülituda koostöösse meie lähimate ja parimate naabritega.

Eesti-Soome Selts näeb oma ülesannet Eesti-Soome sõprussuhete laiendamises ja süvendamises, noorte kaasamises.

Soomes ühendab arvukaid Eesti sõprade seltse SVYL – Soome-Eesti Ühenduste Liit. Neli korda aastas antakse välja ajakirja Eesti täna. Seltsi tegevust toetab Soome riik. Peasekretärina tegutseb Kulle Raig, kes on kirjutanud Soomes populaarsed raamatud Lennart Merist ja Georg Otsast.

Eesti-Soome Seltsil on kavas soomlaste eeskujul koondada ühe katuse alla kõik kodanikuühendused, kel Soomes sõprussuhteid. Kavatseme hakata kaks korda aastas välja andma ajakirja Soome täna, mida seltsi aktiivsed liikmed saaksid tasuta. Eesti-Soome Seltsil pole liikmemaksu.

Haapsalus on aasta ringi elavatel soomlastel juba oma selts, samuti tegutseb seal aktiivselt ingerisoom-laste selts ja tegus soomepoiste esindus Lembitu Varblase eestvedamisel. Saaremaal on asutatud ka Soome-Eesti ühisettevõtteid. Võibolla annab seegi aluse mõelda Saaremaal Soome Seltsi loomisele. Kutsumegi kõiki Soome sõpru ja huvilisi täna, 27. jaanuaril kell 17 Kuressaare teatri proovisaali õhtule “Soome täna”. Kuulame Heldur Jõgioja muusikat tegemas. Näete vanameister Hugo Hiibuse karikatuure Soome ja Eesti riigimeestest ja tuntud tegelastest. Professor Arno Kirt räägib teile lühidalt Soome-Eesti majanduskoostööst ning allakirjutanu Soome päevapoliitikast. Hiibus joonistab soovijaile mõne minutiga ðarþ-portree. Kaalume ja ehk asutame ka Kuressaarde Haapsalu eeskujul oma Soome Seltsi.

Olete oodatud, üritus on tasuta! Kui sinna ei jõua, tulge kell 20 Rüütli spaasse.

Meie Maa

Uudiste arhiiv