Kilplased kutsuvad maakonda uudistama

17.02.2006
Turismimessil «Tourest 2006» meelitavad Järvamaad külastama Müüsleri kilplased, kes panevad oma boksi ette lukustatud värava.



Kilplala emand Elena Siiroja ütles, et kuigi messil aeda pole, võtavad nad kaasa värava ja üleaedsed.

«Eks ta ole selline kilplaste värk, et aeda pole, kuid värav on ja seegi kogu aeg lukus,» selgitas ta.

Viis maakonda panid seljad kokku

Siiroja selgitas, et Kareda valla kilplased lähevad messile koos naabritega Roosna–Alliku, Väätsa, Koeru, Koigi, Järva–Jaani ja Pajusi vallast ning Paide linnast ja vallast. ««Touresti» tarvis valmis meil ka ühine reklaamtrükis, mida loodame seal levitada kuni 2000,» sõnas ta.

Siiroja ütlust mööda lähevad kilplased turismimessile kolmandat aastat. «Esimene kord polnudki meil Müüsleris veel õieti midagi, aga idee tekitas kohe inimestes huvi,» lausus ta.

Vahepealsel ajal on Müüsleri kilplaste külla kerkinud kahekorruseline akendeta palkmaja. «Kevadeks on kilplased veel mitu huvitavat tööd välja mõelnud,» lisas Siiroja.

Järva maavalitsuse arendus– ja planeeringuosakonna nõuniku Aino Kreitsmani meelest peaks kilplastest kujunema messil maakonna tõmbenumber. «Tore, et kilplased lähevad messile koos üleaedsetega, selline pakett jääb turistidele kindlasti silma,» sõnas ta.

Paide linna tutvustab viiemeetrine Vallitorn

Kreitsman selgitas, et Järvamaa on «Tourestil» seekord seljad kokku pannud Harjumaa, Raplamaa ning Ida– ja Lääne–Virumaaga. «Loodame, et üheskoos pakuvad Põhja–Eesti maakonnad suuremat huvi kui igaüks eraldi,» ütles ta. «Pakume välja ka viit maakonda hõlmava reisiplaani.»

Paide linnavalitsuse arendus– ja rahandusosakonna ettevõtlusnõunik Elena Sapp sõnas, et nagu eelmistelgi aastatel, tõmbab Paide messil tähelepanu Vallitorni viie meetri kõrguse maketiga. «Paepäevade tarvis valmistati neli vanaaegset koostüümi, mida meie inimesed kannavad nüüd messil,» lisas ta.

Paide turismiinfokeskuse infokonsultant Piret Sihver kiitis ettevõtjaid, kes aastaid tagasi andsid messile kaasa üksnes reklaamvoldikuid, aga nüüd lähevad juba ise ettevõtmisi tutvustama.

Kuigi Sihver on kohanud suhtumist, et Järvamaal pole mõtet turismiga tegelda, pole ta sellega karvavõrdki nõus. «Peame ise veel rohkem tööd tegema ja iga ettevõtmine vajab fanaatikuid, kes selle käima jookseksid,» sõnas ta.

http://www.jt.ee/170206/esileht/20002747.php

Uudiste arhiiv