Valge Daami asemel kutsus Haapsallu Karlsson

22.02.2006
Esimest aastat tutvustas Haapsalu end turismimessil Tourest Ilon Wiklandi linnana.
Mullu tõmbas messikülaliste tähelepanu Haapsalu Peetri päeva tutvustav Peeter I, tänavu aga Karlsson katuselt, kes tutvustas sel suvel avatavat Iloni Imedemaa galeriid ja tulevast Wiklandi keskust ennast. Messikeskuse suure saali ekraanil jooksis ühel päeval ka Valge Daami suvelavastuse tutvustus.

Eesti suurimal turismimessil nädalavahetusel Tallinnas osales 10 Läänemaa turismifirmat mulluse 8 asemel. Läänemaa boksis oli pinda 45 m². Läänemaa messiboksis olid roost letid ja tumbad ning üleval kolmemeetrised pannood Haapsalu ja Läänemaa kirjade, Valge Daami akna ja luigega.

„Üle terve saali oli meid hästi näha. Kes tahtis, leidis üles," ütles Haapsalu Turismi tegevjuht Heli Huul, kelle sõnul tundsid messikülastajad huvi keskaja päevade vastu. „Mõni arvas, et neid on igal nädalavahetusel."

Enim huvitus messirahvas aga Läänemaa tervisekeskustest ja majutuspaikadest. „Üllatavalt palju läks venekeelset materjali, mis näitab, et siseturism kogub venekeelse elanikkonna seas populaarsust," rääkis Huul.

Läänemaa boksi külastajad täitsid ka väikese ankeedi. „Küsisime, mis meenub Läänemaa nime kuuldes, kas on kavas lähiajal Läänemaad külastada ja miks," rääkis Huul. Paarisaja ankeedi tulemus selgub lähiajal.

Läänemaalt osalesid messil Haapsalu Turism, raudteemuuseum, Haapsalu Golf, Vormsi, Pivarootsi Tuuliku puhkekompleks, Altmõisa külalistemaja, Kiideva külaselts, Kumari Reisid, Lihula muuseum ja Terra Maritima.

Terra Maritima ehk Lõuna–Läänemaa 6 valla koostööpiirkond võttis messist osa esimest korda. Ühendus liidab Läänemaalt Hanila, Lihula, Martna ja Ridala valla ning Pärnumaalt Koonga ja Varbla valla.

Ka Terra Maritima esindaja Nele Andersoni sõnul tundsid inimesed huvi just majutuskohtade vastu. „Eriti otsiti suuri majutuskohti," märkis ta.

Anderson ei välistanud, et tuleval aastal läheb 6 valda välja päris oma boksiga.

Ühtekokku osales Tourestil 367 eksponenti 23 riigist. Eesti siseturismi väljapanek võttis enda alla üle 1000 ruutmeetri pinda. Kolmepäevast messi külastas 15 507 inimest.

http://www.le.ee/?a=uudised&b=4398

Uudiste arhiiv