Soome bussijuhtide streik häirib Eesti laevareisijaid

05.03.2006
Soomes pühapäeva õhtul algav bussi- ja veokijuhtide streik häirib laevaga Tallinnast Helsingisse Läänesadama kaudu reisivaid inimesi, kuna sinna streigi ajal bussid ei sõida.
Helsingi bussiliikus toimib suuremas osas streigist hoolimata, kui Läänesadama ja kesklinna vahelised bussid ei sõida, teatas STT.

Läänesadamast saab streigi ajal kesklinna metrooga, kuid lähim metroopeatus asub sadamast küllaltki kaugel.

Eriti palju võib streik tekitada segadust Eesti turistide seas, kes saavad pühapäeva hommikul Läänesadamast kesklinna bussiga, kuid õhtul enam tagasi ei saa.

Teiste Helsingi sadamatega on olemas hea trammiühendus.

Valdav enamus Tallinna ja Helsingi vahelistest laevadest sõidab Helsingi Läänesadamasse.

Soome bussi- ja veokijuhtide streik algab pühapäeva õhtul kell 18 ning hõlmab umbes 10 000 transporditöötajat üle kogu Soome.

Streik seiskab suurema osa bussi- ja veokiliiklusest, raskendades inimestel töölejõudmist. Katkeb ka prügivedu ning hiljem tekivad häired toiduainete ja teiste kaupade veos.

Transporditöötajad ja tööandjad vaidlevad kollektiivlepingu tingimuste üle. Soome riiklik lepitaja Juhani Salonius kohtus transporditöötajate ametiühingu AKT ja autotranspordi tööandjate liidu ALT juhtkonnaga reedel, kuid mingit läbimurret ei saavutatud.

Osapooled kohtuvad uuesti kolmapäeval.

Eelmine tõsine streik transpordi vallas oli 1991. aastal, kui tööseisak kestis kolm nädalat. 2000. aastal kestis streik vaid mõne päeva.

Uudiste arhiiv