Soome päev ja Soome nädal Pärnus

22.04.2006
Tuleva nädala kolmapäeval korraldavad Soome instituut ja Soome turismiarenduskeskus Pärnu Kuninga tänava põhikoolis Soome päeva. Tänasest kuni järgmise nädala lõpuni toimub aga Soome nädal Pärnu reisibüroodes.

Kuninga tänava põhikoolis, kus ühe võõrkeelena õpetatakse soome keelt, tehakse kolmapäeval algklassidele Soome-teemaline joonistusvõistlus, 5.-7. klassidele esitatakse soome muusikat ning kahele vanemale klassile räägib kunstiajaloolane Erkki Anttonen soome kunstist.

22.-30. aprillini on Soome nädala raames Pärnu reisibüroodes müügil laevafirmade eripakkumised ja Soome reisipaketid.

Üritusi korraldavad Soome instituut ja Soome turismiarenduskeskus on Soome riigi finantseeritud organisatsioonid, kelle ülesanne on tutvustada Eestis põhjanaabrite kirjandust ja kultuuri ning sealseid reisivõimalusi ja vaatamisväärsusi.

Soome instituudi kultuurisekretäri Maimu Bergi sõnutsi on Soome haridusministeeriumi rahastatud ja koordineeritud instituut Eestis tegutsenud juba 16 aastat.

“Meie ülesanne on tutvustada ja vahendada soome kultuuri, aga ka teadust ja ühiskondlikku mõtlemist,” rääkis Berg. “Praegu tegutseb instituut nii Tallinnas kui Tartus, mõlemas oleme kirjanike maja üürilised.”

Näituste, kontsertide ja filmiprogrammide Eestisse toomise kõrval on Soome instituut avaldanud eesti keeles soome ilukirjandust, teabekirjandust ja Soomet tutvustava raamatu “Soomes on nii”, mida jagati Eesti koolides.

“Pärnu Kuninga tänava põhikool on meile eriti oluline, sest selles koolis õpetatakse muude võõrkeelte kõrval soome keelt,” põhjendas Berg Soome päeva korraldamist just selles Pärnu koolis.

Soome turismiarenduskeskus on Soome riigi turismiameti esindus Eestis, mille ülesanne on Soome kui reisisihtkoha tuntust suurendada, turismivõimalusi tutvustada ja turundus Balti riikides.

“Meie turismiinfopunkti Tallinnas Roosikrantsi 2 neljandal korrusel võib pöörduda igaüks, kes soovib teavet turismivõimalustest Soomes,” ütles Soome turismiarenduskeskuse turundusjuht Malle Kolnes.

“Infopunktis on saadaval Soome piirkondi ja linnu tutvustavad trükised ja linnakaardid, sündmuste ja sõiduplaanide info. Saabuvale suvele mõeldes andsime mõni aeg tagasi välja turismiteatmiku “Autoga Soomes 2006,” seletas Kolnes.

http://www.parnupostimees.ee/220406/esileht/artiklid/10064028.php

Uudiste arhiiv