Mais alustab uut hooaega Saaremaa-Ventspils laevaliin

29.04.2006
3. mail alustab reisihooaega Saaremaa Laevakompanii tütarettevõtte SSC Ferries opereeritav laevaliin Saaremaa-Ventspils, kuni 18. juunini on sõidugraafikus kaheksa väljumist nädalas, seejärel tiheneb graafik veel kahe reisi võrra.

SSC Ferries juhatuse liikme Anu Lombi hinnangul on juba alates jaanuarist käivitunud broneerimine olnud aktiivne ning eriti tuntakse huvi Lätist. “Kuna mullune avahooaeg kulges edukalt, siis liini tuntus on üpris kõrge ning seetõttu ootame tänavu reisijate arvu olulist kasvu”, rääkis Lomp.

“Maikuu pühendame lasteekskursioonidele, mis tähendab, et nii reisija- kui sõiduki üleveo osas kehtivad kooli- ja lasteasutuste poolt organiseeritavate reiside piletitele soodustused. Individuaalturistidele ning samuti kaubavedude osas on kindlasti oluline, et Ventspilsist on head otseühendused ka kahte Rootsi ja kahte Saksamaa sadamalinna. Sellega seoses ootame ka Rootsi ja Saksa päritolu reisijate arvu suurenemist tuleval aastal”, ütles Lomp.

Reisid hakkavad väljuma Saaremaa Mõntu sadamast kolmapäeviti kell 10, neljapäeviti kell 18, laupäeviti kell 8 ning pühapäeviti kell 16. Ventspilsist toimuvad reisid igal teisipäeval kell 10, neljapäeval kell 8, reedel kell 18 ning laupäeval kell 18. 19. juunist kuni 31. augustini on sõidugraafikusse lisatud veel kaks reisi. Kuni 31. augustini toimuvad reisid Mõntust teisipäeviti kell 18, kolmapäeviti kell 16, neljapäeviti kell 16, laupäeviti kell 8 ja pühapäeviti kell 16. Ventspilsi sadamast väljuvad reisid teisipäeviti kell 8, kolmapäeviti ja neljapäeviti kell 10 ning reedeti, laupäeviti kell 18.

Lomp lisas, et SSC Ferries hakkab vahendama ka Ventspilsist lähtuvate teiste rahvusvaheliste laevaliinide pileteid. Samuti saab ettevõtte kaudu broneerida ka majutuse mõlemas sihtkohas, Saaremaal ja Ventspilsis.

Reisija üksikpilet Mõntu-Ventspilsi liinil maksab 300 krooni, edasi-tagasi pilet 480 krooni. 11-17-aastastele on pilet 180 krooni, edasi-tagasi pilet 270 krooni. Alla 10-aastased lapsed sõidavad tasuta. Sõiduauto ülesõidu hind algab 360 kroonist ühel suunal ja 580 kroonist edasi-tagasi. Ajavahemikus 19. juuni kuni 31. august on reisijapileti hinnaks 330 krooni, edasi-tagasi pilet 530 krooni, 11-17-aastase lapse pilet vastavalt 220 ja 330 krooni. Sõidukite üleveo hinnad on siis alates 460 kroonist ühel suunal ning 740 kroonist edasi-tagasi. 1.-14. maini toimub ka sooduskampaania, mille vältel on kõik reisijapiletid 50 protsenti soodsamad.

Saaremaa-Ventspils liinil reisijaid teenindav parvlaev Scania võtab peale kuni 300 reisijat ja 60 väikesõidukit. 63-kilomeetrise meretee läbib laev orienteeruvalt nelja tunniga.

Mõntu sadam asub Saaremaal, Sõrve sääre lähistel 43 kilomeetri kaugusel Kuressaarest ning sinna viib Kuressaarest spetsiaalne bussiliin. Ventspilsis sildub laev otse vanalinnas asuva kai ääres, kust linna südamesse jõudmiseks kulub jalgsi ligikaudu 15 minutit. 63-kilomeetrise meretee läbib laev orienteeruvalt nelja tunniga.

Saaremaa-Ventspils laevaliin võitis mullu ka Läti Turismiagentuuri poolt välja antava aasta parima uue turismitoote auhinna.

http://www.saarlane.ee/uudised/uudis.asp?newsid=25727&kat=1&y=0

Uudiste arhiiv