Metallica külalistele ei jätku hotellikohti

08.05.2006
Viie nädala pärast Tallinna lauluväljakul esinev Metallica toob Eestisse vähemalt 29 000 turisti, keda pole aga kuskile majutada, sest kogu pealinnas on vaid 5300 hotellituba, kirjutab Äripäev.
«Isegi Metallica meeskonnale on raske majutuskohti leida, kõik hotellid on täis broneeritud,» kurtis Metallica maaletooja, meelelahutuskontserni BDG juht ja üks omanikest Peeter Rebane.

Tema sõnul ei jää siiski mitte kõik kontserdituristid siia ööbima, umbes pooled lähevad öiste lisalaevade või autodega kodumaale tagasi.

«Kui kellelgi on linna ääres suur plats ning valmisolek sinna telklinnak püsti panna, siis andku endast teada,» kutsus Rebane maaomanikke teenima.

«Tallinna mure on selles, et meil on küll palju spaasid ja nelja-viie tärni hotelle, kuid seljakotituristile või automatkajale pole pealinnal midagi pakkuda, lihtsaid kahe tärni hotelle või kämpinguid siin lihtsalt pole,» kurtis Rebane.

Rebase arvutuste kohaselt toob Metallica mõnetunnine kontsert Eesti riigi kaukasse otseste maksudena 25 miljonit krooni, kui liita veel kaudsed maksud, kasvab üheainsa kontserdi pealt riigikassasse minev summa 35-40 miljonini, pluss suurenev tööhõive.

«Kontserdiga seoses saab vähemalt üheks õhtuks tööd 1500 inimest,» ütles Rebane.

http://www.postimees.ee/080506/esileht/majandus/200698.php

Uudiste arhiiv