Hotell Tallinn ehitab laienedes veekeskuse

22.05.2006
Toompuiestee ja Paldiski maantee nurgal juba üle kümne aasta laiuv vett täis vundamendiauk tõotab aasta pärast kadunud olla, sest hotell Tallinna omanikud hakkavad sinna sügisel ehitama veekeskust ja uut hotellihoonet.
Hotell Tallinna omanikfirma Meriton Hotels ASi nõukogu esimees Alexander Kofkini sõnul peaks ehitusega alustatama oktoobris-novembris ja tuleva aasta lõpuks peaks praeguse hotell Tallinna kõrvale kerkiv juurdeehitis valmis olema. Ta lisas, et juurdeehitisse plaanitavad hotellitoad, veekeskus ja konverentsikeskus lastakse käiku 2008. aasta alguses.

Ehituse hinnaks on Meriton Hotels ASi juhatuse esimees Meelis Maiste sõnul 390-465 miljonit krooni.

Veekeskus 200 inimesele

Juurdeehitisse on plaanitud 300 uut tuba, koos praeguse hoonega tuleb hotelli ühtekokku 464 kaheinimese tuba. Tallinna suurimates hotellides Virus ja Olümpias on vastavalt 516 ja 390 numbrituba.

Kofkin rõhutas, et veekeskus on oluline uuendus. Tema kinnitusel pole aga 200 inimest mahutav keskus mõeldud ainult hotelli külastajatele, sinna oodatakse ka linlasi. «Statistika näitab, et 10-15 protsenti hotelli külastajatest kasutab spaad,» märkis ta. «Arvestame sellega, et ka linlased hakkavad seal lõõgastumas käima.»

Veekeskuse südameks on erikujuline mitmest osast koosnev bassein. Lisaks tulevad sinna saunad ja massaažiruumid.

Kaks gurmaanirestorani

Samas ei hakka läbi kahe korruse ulatuvasse basseini jooksma liutorud, mis on olemas teistes veekeskustes. «Meie veekeskus on eelkõige mõeldud täiskasvanutele,» lausus Maiste. «Meil pole mõtet konkureerida Holiday Clubiga, kes ehitab sadamapiirkonda tohutut veeparki.»

Juurdeehitises leiavad endale koha veel kuni 700 inimesele mõeldud konverentsikeskus, 120-kohaline kohvik ning 220- ja 150-kohalised gurmaanirestoranid. Kofkini sõnul peaks üks restoran praeguste plaanide kohaselt tulema Aasia ja teine Inglise köögiga.

Koos hotelli ehitusega ning ala detailplaneeringuga saab uue näo ka sealse piirkonna tänavatevõrk. Nii näiteks taastatakse Tehnika tänavat ja Paldiski maanteed ühendav Suve tänav, mis kadus 1990-ndate alguses sinna planeeritud hotelli vundamendiaugu kaevamise tõttu.

http://www.postimees.ee/220506/esileht/siseuudised/tallinn/202577.php

Uudiste arhiiv