Peosaali järel tulevad hotell, restoran, ATV-rajad ja meditsiinikabinetid

22.05.2006
Osaühing Helmond rajab otse Sindi linnapiiri taha Pärnu jõe äärde lahmakat puhke- ja ravikompleksi, mis oleks looduslähedane alternatiiv Pärnu traditsioonilistele sanatooriumidele.




Ettevõtjaiks on Pärnus sanitaartehnikaga tegeleva Kiwi PM ASi, OÜ Kiwi Torutööd ja OÜ Helmondi Veemees omanik Arvo Pulst ja tema kaasa Katrin Pulst. Jõeäärsel krundil otse tööhoost tabatud Katrini sõnutsi tuli idee abikaasalt, kes on alternatiivraviviiside austaja.


Algust tehti Tori valda Kõrsa külla jääva territooriumi arendamisega ülemöödunud aastal, nädal tagasi jõuti nii kaugele, et oldi valmis avama peosaali külastajaile.

Piirkonna ainus kõrts

Kahe korrusega abihoones on alumisel põrandapinda ligi 300 ruutmeetrit, millest osas laiutab juba avapeo üle elanud saal. Peahoone valmimiseni läheb Pulsti hinnangul paar aastat aega, see saab kõrvalhoonest neli korda suurem, kolmekorruseline.

“Peahoonesse tuleb majutus, korralik restoran, tahame hakata ise küpsetama; ja seal on meditsiinikabinetid massaaži, vesiravi ja kõige muuga. Ravi ilma tablettideta,” valgustas Katrin Pulst plaane.

Orienteeruda kavatsetakse nii kodu- kui välismaistele klientidele, kes võivad keskusesse kaasa võtta lemmikloomadki, kelle tarvis ehitatakse aedikud.

Sindi Viiralt Kõrsa külla viiva tee ääres on püsti puidust viit, eramute vahel asuvale õuele kulgeva tee ehitus on veel pooleli, kuid see on juba sõidetav.

Punase katusega kõrtsihoone on laotud ümarpalkidest, vundamendi katteks on kuhjatud munakivid.

Looduslähedusele on rõhutud peosaaliski, palkidest siserõdul ripuvad rohelised kalavõrgud, väikest lava mikrofonide vahel ilmestab vokk.

Et Sindis seni õhtust istumiskohta polnudki, on maja leidnud juba esimeste päevadega arvuka klientuuri. Availutulestik paisati taevasse täpselt nädal tagasi, kõrts on esialgu avatud reedest pühapäevani.

Omanikud on teinud panuse elavale muusikale, mida loodavad pakkuda vähemalt kord kolme päeva kohta. Täna vaadatakse külalistega üheskoos “Eurovisiooni”.

Karavani- ja telkimisplats

Järgmiseks aastaks valmib jõeäärsele alale kämping, sel aastal pakutakse telkimis- ja autokaravanikohti. Matkajatele on valmis majake tualettide ning pesuruumidega.

Õuele kaevatakse tiigisilm. Veidi kaugemale metsa äärde tulevad ATVde rajad. Seal laiub ettevõtte maa-ala paarikümnel hektaril.

Seda, kui suure investeeringuga tegu, ei täinud Pulst öelda. “Praegu oleme läinud nelja miljoni krooniga juba lõhki, võrreldes sellega, millega olime eelarves arvestanud. Paraku tuleb igasuguseid asju ette. Seda tööd, mis on maa all, keegi ju ei näe,” tõdes ta.

http://www.parnupostimees.ee/220506/esileht/10064723.php

Uudiste arhiiv