Kuhu virulane reisida igatseb ...

13.06.2006
Kaunid mälestused on sageli väärtuslikumad kui raha. Ja inimesed, kes on kulutanud oma sääste reisimisele, seda tavaliselt ei kahetse. Järelikult on reisimälestused seda väärt, et reisidesse investeerida.

Mitmesuguseid turismiteenuseid pakkuv firma on Go Travel Cassandra Rakvere büroo. Ettevõttest ja turismitööst rääkis meile Rakvere büroo juhataja Eve Paju.


Palun tutvustage reisibürood Go Travel Cassandra, teie pakutavaid teenuseid.

Meie reisibüroo müüb puhkusereise, lennuki-, laeva-, rongi ja bussipileteid. Samuti vahendame soojale maale otsereise tegevaid reisibüroosid. Vormistame viisasid ja reisikindlustusi, autoturistidele nn rohelisi kaarte. Kindlasti soovitan võtta reisikindlustuse kaugetele eksootilistele maadele sõitvatel turistidel. Ootamatuste eest pole meist keegi kaitstud.

Millised on välisreisideks kõige populaarsemad paigad reisibüroo Go Travel Cassandra klientide seas sel kevadel?

Üllatavalt populaarne on Horvaatia. Esimene reis läks välja 25. mail, mille müüsime kiiresti ära. Teine reisisihtpunkt, kuhu meie reisibüroo kõik selle aasta tuusikud kähku ära osteti, on Ahvenamaa. Mõni aasta tagasi, kui püüdsime esmakordselt seda kaunist paika rännusõpradele tutvustada, peeti reisipakette kalliks. Elu Eestimaal on edasi läinud, inimeste sissetulekud suurenenud ja sellel aastal said reisid Ahvenamaale juba aprilli lõpuks välja müüdud. Jätkuvalt on populaarne Peterburi, mida avastavad nii noorema põlvkonna eestlased kui ka need, kes kunagi aastakümneid tagasi seal ekskursioonil käisid. Kaunis linn, purskkaevude pidustused, valgete ööde aeg ... See on eksootika, mis kutsub Neevalinna.

Millised on eksootilisemad paigad, kuhu reisipakette müüte?

Üks eksootilisemaid meie pakutavatest pakettidest on seiklusreiside sarja reis ümber maailma. Et meie reisibüroo hiljuti laienes ja omanike ringis on tuntud rännumees Tiit Pruuli, siis on meie tootevalikusse lisandunud ka seiklusreisid. Reis ümber maailma stardib 23. detsembri õhtul Tallinnast läbi Helsingi Singapuri. Sealt viib lend Austraaliasse, kus tutvutakse Rohelise Mandri kuulsamate vaatamisväärsustega. Edasi kulgeb teekond Uus-Meremaale. Vana-aasta õhtu veedetakse Aucklandis. Seejärel lennatakse Rarotongale. Et lend Auckland-Rarotonga ületab kuupäevaraja, siis Rarotongale saabudes on alles 31. detsember. Nii veedetakse vana-aasta õhtu ka Rarotongal.

Selline imeline on maailm. Edasi tulevad reisi sihtkohtadena Aitutaki, Tahiiti ja Lihavõttesaared. Sealt suundutakse Lõuna-Ameerikasse. Santiago, Atacama kõrb, Iguaçu juga, Rio de Janeiro on osa nendest eripalgelistest vaatamisväärsustest, mida kõike nähakse. Kodumaale tagasi sõidetakse Hispaania kaudu ja Tallinnasse jõutakse 15. jaanuaril. Ümber maailma reisipakett maksab 100 000 krooni. Mis veel eksootikasse puutub, siis on meie reisibüroo kaudu käidud suusatamas Liibanonis. Kuidas see võimalik on, seda võib soovija oma silmaga näha ja kogeda. See on tõsi, mis tõsi.

Millised on Eestimaa populaarsemad puhkuse veetmise paigad?

Saared muidugi. Saaremaa, Hiiumaa, Vormsi, aga ka Lõuna-Eesti ja Otepää. Need on paigad, kuhu tuusikuid ostetakse. Aga meie Lahemaa on populaarne kant reisijatele väljapoolt Virumaad. Hinnatud ja armastatud koht on Kihnu oma kordumatu kultuuripärandiga. Inimesed vajavad vaadet avarusele. Avarus on see, mis puhastab hinge. Sellega on seletatav, miks on nii omade kui ka välisturistide seas populaarsed Võsu, Käsmu ja teised Virumaa põhjaranniku kaunid kohad, vaatega merele. Unustamatud on sealsed päikeseloojangud ...

Kas kütusehindade tõus on mõjutanud ka tuusikute hindu?

Meie firma ei ole tõstnud bussireiside hindu. Kuid kõikide reiside, kuhu minnakse lennuki või laevaga, tuusikute maksumust peame kergitama.

Kütusehindade kallinemine on suurendanud nii laeva kui ka lennupiletite hindu. Lennupiletid on kallinenud eelkõige seoses lennujaamamaksude tuntava tõusuga.

Milline on olnud teie elu unustamatuim puhkusereis?

Kanuumatk Soomaal. Ma käisin kanuumatkal oma kolleegidega. Oli väike ja sõbralik seltskond. Mulle meeldib ehe ja puutumatu loodus. Ja Soomaa on just selline kaunis ja privaatne Eestimaa paik.

Kus kavatsete veeta oma puhkuse sel aastal?

Minu puhkus möödub vanemate maakodus aiatöid tehes. Ma naudin rohimist. Arvan selle põhjuseks et tööl on väga palju suhtlemist. Puhkuse ajal meeldib omaette olla ja umbrohtu peenralt kitkuda. Isakodu asub Essus. Mõisahoone taga on väike vana küla ja seal asubki mu isamaja. Kaunis on see paik kogu aeg. Olen talvelembene. Mulle meeldib, kui see vana talumaja on paksu lumega kaetud. Kui lund on värskelt sadanud, võib öelda, et on hingematvalt ilus. Loodus tundub nii valge ja puhas. Siis mõtlen endamisi, et vaesed inimesed, kel pole talve.

http://www.virumaateataja.ee/130606/esileht/15031269.php

Uudiste arhiiv