Riiast saab Baltimaade turismikeskus

21.06.2006
Riia on kujunenud Baltimaade peamiseks turismikeskuseks, kus külastajate arv kasvab teiste Euroopa pealinnadega võrreldes kiiremini.

Revali hotellikett avas Riias Latvija hotelli uue korpuse. Nüüd on Riias Baltimaade suurim majutus- ja konverentsikeskus, Läti turismitöötajate hinnangul kasvab vajadus uute ööbimispaikade järele veelgi, kuid kesklinnas pole hotellide ehitamiseks vaba maad, vahendas Aktuaalne kaamera.

Riia kesklinnas, valitsushoone kõrval asuva parima vaatega Latvija hotelli uus korpus maksis ligi 400 miljonit krooni, selles on üle paarisaja uue hotellitoa. Kogu hotellis on tube kokku 587.

Konverentsikeskus koosneb 20 ruumist, mis kokku mahutavad 3000 inimest, suurimasse saali mahub nõu pidama 1000 külalist.

Baltimaade suurima hotelli rajamine Riiga on Läti turismitöötajate arvates seotud nii asukoha kui ka tänu Läti presidendile Vaira Vike-Freibergale kogu maailmas oluliselt tõusnud riigi mainega.

"Enim turiste on meil Soomest ja Saksamaalt, kuid ka Eesti turg on meie jaoks väga tähtis, inglasi saabub järjest rohkem. Nüüd käib Riias ka palju rootslasi, sest on hea laevaühendus", ütles Heikki Vanhanen, Revali Läti hotelligrupi juht.

Turistide arv Lätis on viimase aastaga tõusnud viiendiku võrra, kasvutrend jätkub. Olulist mõju on avaldanud uute lennu- ja laevaliinide rajamine, kuid rohkem külastavad Lätit ka naabrid eestlased ja leedulased.

Kui räägime Läti turismist, mõtleme põhiliselt Riiat ja Jurmalat. Riia on unikaalne paik seetõttu, et Jurmala kuurort on 20 km kaugusel.

Norra kinnisvarafirmale Linstow kuuluv Reval on praegu Baltimaade juhtiv hotellikett, keerutades Tallinnas, Riias ja Vilniuses seitsme hotelliga 740 miljoni krooni suurust aastakäivet.

Läti turismiedu on avaldanud olulist mõju tööjõuturul mitte ainult Riias, vaid ka Eesti piiriäärseil aladel. Üha rohkem bussiväljasõite tehakse Riiast ka Lõuna-Eestisse.

http://www.etv24.ee/index.php?0561603

Uudiste arhiiv