Ainult suvi turismi ära ei toida

20.07.2006
Suvekuud on enamiku mere või Peipsi ääres paiknevate majutusasutuste jaoks kuldaeg. Pole vajadust teha erilist reklaamigi, toad on puhkajaid täis, käive kasvab mühinal. Paraku jagub Eestis rannailma heal juhul vaid paariks-kolmeks kuuks ning kui jahedaks ja vihmaseks kisub, kaovad paljudest majutuspaikadest ka kliendid.

Mitmete siinsete sanatooriumide ja hotellide omanikud on mõistnud, et äri rajamine vaid suvekuudele on umbtee ning seetõttu riskinud võtta ette suure mängu ehk investeerida sellesse, et luua lisaväärtusi, mille pärast turistid nende juurde ka sügisel või talvel tulla tahaksid.
Tagantjärele võib öelda, et sellised otsused on osutunud õigeteks. Sanatooriumid, mis on kulutanud raha näiteks uute basseinide ja saunade rajamiseks ning otsinud pidevalt uusi arenguteid, on külastajatest tulvil ka muudel aastaaegadel peale suve. Nendel endisaegsetel puhkebaasidel, kus on suurematest renoveerimistöödest hoidutud ja kulutatud vaid niipalju, et tubades voodid suveperioodil enam-vähem koos püsiksid, pikka tulevikku ilmselt ei ole. Mitmed sellised suured endised majutuspaigad seisavad juba praegu Narva-Jõesuus kasutuseta.

Ida-Virumaa kogu turismitööstuse käekäik sõltubki suuresti sellest, kui paljud majutusettevõtted suudavad hoida külastatavuse taset aasta ringi. Siinne loodus käib turismiettevõtjatele suve näol välja priske avansi, muul ajal pinnal püsimiseks tuleb leida värskeid mõtteid ning julgust nende teostamiseks.

http://www.pohjarannik.ee/modules.php?name=News&file=article&sid=3290

Uudiste arhiiv