Talvepealinn Otepää köidab turiste ka suvel

10.08.2006
Otepää lähedal avatakse tuleval nädalal golfikeskus, järgmisel aastal valmib vana Pühajärve restorani kohale uus hotell ning ka puhkekeskust laiendatakse.
Sel nädalavahetusel tuhandeid Suverulli külastajaid võõrustav Otepää püütakse muuta ühe aastaaja turismikeskusest turistide aastaringseks meelispaigaks. Eesmärgi saavutamiseks on kohalikud turismiettevõtjad investeerinud uue golfikeskuse ehitamisse, vald korrastab Pühajärve randa ja suurenev turistide hulk innustab ettevõtjaid rajama ka uusi hotellikohti.

Otepää golfikeskus

Otepää lähedal Mäha külas, neli kilomeetrit mööda Puka teed Kuutsemäe poole, valmib golfiväljak, mis läheb maksma 30 miljonit krooni. Tuleval nädalavahetusel avatakse golfiväljaku esimesed üheksa rada. Praeguseks on valmis ajutine klubihoone ja harjutusväljakud.

Tuleval aastal peaks Otepää golfikeskus töötama juba täisvõimsusel ehk valmis on 18 rada ja uus klubihoone, kus lisaks saunale, sajakohalisele restoranile ja veidi suuremale konverentsikeskusele hakkab asuma Eesti ainus nüüdisaegne golfisimulaator, millel saab golfilööke harjutada ka südatalvel.

Väljaku projekti autor on Pekka Vesamaa, kes on Soomes tuntud golfiväljakute projekteerija. Eesti esimese golfiväljaku, mis asub Niitväljal, üks käivitajaid Kaarel Sibul, praegune Otepää golfikeskuse tegevjuht, peab Otepää golfiväljakut Eesti huvitavaimaks. “Kas see ka kõige parem on, ei julge ma öelda, kuid kõige huvitavam rada kindlasti,” lisas Sibul. Näiteks on ühe golfiraja kõrguste vahe 33 meetrit.

Sibula sõnul kasvab Lõuna-Eesti ainus golfiklubi Eesti omadest kõige kiiremini, praeguse seisuga on sellel ligi 250 liiget. Klubisse kuuluvad ka ekspeaminister Tiit Vähi, endine kaitseminister Margus Hanson, suusataja Kristina *migun, suusatreener Mati Alaver jt. Pikemas perspektiivis rajatakse keskuse vahetusse lähedusse ka majutusasutusi.

Pühajärve puhkekeskus

Pühajärve puhkekeskuse värskeimaks uudiseks on homme avatav raamatukogutorn. Puhkekeskuse põhjaküljele ehitatud torni esimeseks sündmuseks saab ekspeaminister Edgar Savisaare kunagise valitsuse ministrite kokkutulek.

Pidevalt pakub raamatukogutorn aga Pühajärve puhkekeskuse külastajatele imepärast vaadet Pühajärvele ning Otepää kõrgustiku maalilistele küngastele. Tornis hakkab paiknema ka kohvik, kus saab lugeda värskeid ajalehti, ajakirju ja raamatuid.

Pühajärve puhkekeskust, milles praegu saab korraga ööbida kahesaja inimese ringis, kavatsetakse lähiaastatel veelgi laiendada. Puhkekeskuse juhatuse liikme Jüri Korgi sõnul tahetakse keskust küttev katlamaja kolida teisele poole Kääriku teed ning selle asemele ehitada uus korpus, mis annaks juurde umbes poolsada voodikohta. Uus lisaruum võimaldaks Korgi sõnul laiendada ka tervisekeskuse protseduuride nimistut. Juba praegu saab keskuses nautida ujulat, jõu- ja keeglisaali, kümneid terviseprotseduure, restorani ja pubi.

“Meil läheb Eesti majutusasutustest vaat et kõige paremini, sest meie aastane täituvus on 85 protsendi ringis. Kui varem oli suvisel ajal turistide tulekuga probleeme, siis sel aastal on suvel olnud puhkekeskuses vaid mõned üksikud vabad kohad,” selgitas Kork. Kui aasta-kaks tagasi moodustasid puhkekeskuse klientidest lõviosa soomlased, siis nüüdseks on eestlastest saanud põhikliendid.

Pühajärve rand

Viimastel kuudel on uuenduskuuri läbi teinud ka Pühajärve rand. Valla ja Euroopa Liidu toel on korda saanud nii Pühajärve park kui ka rand ühes rannahoonega. Viis miljonit krooni maksnud uuendustööde tulemusel on korrastatud randa viivad juurdepääsuteed, rajatud uusi mänguväljakuid ja muudetud nüüdisaegsemaks ka väikestele lastele mõeldud ujula. Nagu enamikus tänapäeva randades, saab Pühajärve rannast osta süüa-juua. Randa valvab vetelpääste ning rannas lehvib sinilipp.

Uus hotell

Järgmisel aastal peaks Pühajärve ääres avama uksed uus hotell. Aastaid Otepää vallajuhtidele peavalu teinud vana restorani kohale tahetakse ehitada kuuekorruseline ja ligi 80 voodikohaga hotell.

Uut hotelli ehitava ehitusarendusettevõtte GMP Grupp juhatuse liige Ants Juhani ütles, et sellest ei tule klassikaline, vaid nn apartemendi-tüüpi hotell, kus on eri suurusega tube, millel võivad olla ka eri omanikud. See tähendab, et hotellitoad müüakse eri isikutele, kes saavad omakorda tulu nende väljaüürimisest.

Uude hotelli rajatakse ka restoran, mis tahetakse teha välimuselt paljuski ajaloolise Pühajärve restorani sarnaseks. Kogu kompleks peaks valmima tuleva aasta augustiks.

Ants Juhani sõnul rajatakse hotelli kõrgema hinnaklassi ja kvaliteediga puhkekoht, mis sisaldab jõusaali ja saunasid. Lisaks peaks uuest hotellist saama ka sporditarbeid rentida.


http://www.epl.ee/?artikkel=350430

Uudiste arhiiv