Tallink kavatseb Helsingi Läänesadamasse rajada hotelli

19.09.2006
Helsingi Läänesadamas asuvatesse arhitekt Lars Soncki projekteeritud kaubaladudesse kavatsetakse rajada hotell ja restoran. Hotelli operaatorfirmaks oleks Tallink ja ehitajaks SRV Yhtiöt OY.
1924. ja 1935. aastal valminud L2- ja L-3 kaubalaod on plaanis ühendada ühekorruselise klaasist koridoriga. Hoonete sisemine osa on plaanis kõik ümber ehitada, kirjutab Helsingin Sanomat.

Vanade kaubaladude välisilmes muutub vaid see, et kauba laadimiseks mõeldud uksed asendatakse akendega. Mere poole ehitatakse rõdud.

Arhitektibüroo SARC projekti järgi tulevad vanadesse laohoonetesse hotell, restoran ja tehnilised ruumid kokku 16 000 ruutmeetril. Hotellitube on kavas ehitada 300.

Vanu hooneid ehk Soncki magasine kasutatakse ladudena, neis on 33 rentnikku.

Hoonete praegune omanik on Helsingi Sadam. Need lähevad aga kinnisvarafirmale pärast kaubasadama kolimist Vuosaari linnaossa 2008. aastal.

Helsingi Linnamuuseum sooviks säilitada hooned kaubaladudena, kuid pole vastu hotelli rajamisele.

Kinnisvarakomisjon arutab vanade laohoonete ümberehitamist hotelliks ja restoraniks täna. Lõpliku otsuse selles küsimuses langetab aga Helsingi linnavalitsus.

Kinnisvarakomisjoni hinnangul sobiks Tallink väga hästi hotellioperaatoriks, kuna lõviosa Tallinna ja Helsingi vahelisest laevaliiklusest on nende käes ja firmal on olemas hotelli opereerimise kogemus.

Ehitus- ja kinnisvarafirma SRV Yhtiöt OY soovib alustada ehitust enne 2009. aastat.


http://www.postimees.ee/190906/esileht/majandus/218828.php?r

Uudiste arhiiv