Eile külastasid Eesti turismiinfokeskuste infokonsultandid kolmepäevase õppereisi viimasel päeval Järvamaa turismiobjekte

21.09.2006
Eile külastasid Eesti turismiinfokeskuste infokonsultandid kolmepäevase õppereisi viimasel päeval Järvamaa turismiobjekte. Eesti ringreisi alustas 27 Ettevõtluse Arendamise sihtasutuse turismiarenduskeskuse töötajat esmaspäeval Tallinnast, käis Raplamaal, Kihnus, Pärnus ja tuli sealt Järvamaale.

Türil tutvusid nad Eesti ringhäälingumuuseumi ja Allika matkamajaga, Imaveres Eesti piimandusmuuseumi ja Sassi talu jaanalinnufarmiga, Koerus turismikeskusega. Päeva lõpetasid infokonsultandid Müüsleris Kilplala külas, kus giid Thea Kristal jutustas kilplaste lugusid.

Otepää turismiinfokeskuse infokonsultant Mare Raid ütles, et Järvamaal on fantastilised muuseumid. «Meid täiesti võlusid tegijad, kes seal on,» lausus ta. «Kui vaadata Eestis ringi, siis mõni muuseum on surnud, kuid Järvamaa omasid võiks nimetada elavaks.»

Lisaks sellele meeldis Raidile Sassi jaanalinnufarm.

Raid lausus, et Järvamaal on turismil potentsiaali. «Arvan, et maakond on tänamatult kõrvale jäänud. Inimesed, kes ühest otsast teise kihutavad, ei viitsi keskel nii palju peatuda,» arutles ta. «Siin sõltubki kõik kogukonnast, kuidas ta jala ette paneb, et turiste peatada.»

http://www.jt.ee/230906/esileht/20003844.php

Uudiste arhiiv