Haapsalu mudaravilad laienevad jõudsalt

16.11.2006
Mudaraviga endale nime teinud Haapsalu sanatooriumid avavad üksteise võidu juurdeehitusi, et meelitada puhkama järjest jõukamaid inimesi.
Vähemalt põhjanaabrite juures juba peaaegu legendi staatusse tõusnud Haapsalu sanatoorium Laine tutvustas eile 18 uut, senisest luksulikumat hotellituba.

«Haapsalus on küllalt hotellitube, aga nende ehitamisel on mõeldud liiga palju rahale,» ütles Laine nõukogu esimees Ago Soomre.

Saunad ja bassein

Aastaid Soome ravituristide kiirele ja võimalikult odavale võõrustamisele pühendunud Laine püüab saada majja nõudlikumaid kliente.

Haapsalu väiksuse ja hotellide tagasihoidlikkuse kiuste ehitati hoonesse mudalinna esimene kahetoaline hotellisviit. «Haapsalus sellise tasemega sviiti ei ole ja ilmselt lähiajal ei tule,» kinnitas Soomre.

Haapsalu teine sanatoorium Fra Mare lõpetab juurdeehituse kahe nädala pärast. Hotellitube tuleb juurde 20.

Mahult ja mõõtudelt on tegu hoopis suurejoonelisema laiendusega. Lisandub sauna- ja basseinikompleks, samuti hakkab Fra Mare uut korpust reklaamima mereveeravilana, püüdes nii eelist tihenevas spaadevahelises konkurentsis.

Juurdeehituste hinnad erinevad samuti mitu korda. Laine kulutas seitse miljonit, Fra Mare 45 miljonit, milles on osa ka Eesti riigil, kes Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu toetas ehitust kümne miljoniga.

Püüavad töötajaid hoida

Haapsalust välismaale ja ka Tallinna tööle minemine teeb muret ka mudaravilatele. «Meie suurim probleem on tööjõud ja peaeesmärk on hoida häid töötajaid,» kinnitas Laine juhataja Irene Väli.

Aasta algul tõusid palgad Laine umbes sajal töötajal keskmiselt kümnendiku võrra, jaanuaris ootab neid enam kui 15-protsendiline palgatõus.

Hoolimata kasvavatest tööjõukuludest ennustas Väli samas selle aasta lõpuks kõigi aegade parimat käivet ja kasumit – vähemalt 15 protsenti.

http://www.postimees.ee/161106/esileht/olulised_teemad/tarbija24/tervis/228956.php?r

Uudiste arhiiv