Narva linn saab uued liinibussid

21.02.2007
Neljapäeval kell 14 tutvustatakse Peetri platsil linnaelanikele AS Narva Bussiveod kümmet uut liinibussi.

Tegemist on Mercedes Benz marki 11,8 meetri pikkuste bussidega, mis on varustatud 4-käigulise automaatkäigukastiga, ABS-i ja veojõu kontrolli süsteemiga.

Uute bussidega vahetatakse välja 40 protsenti vanadest linnaliine teenindavatest bussidest, milledest mõned on isegi vanemad kui 20 aastat.

«Uued bussid parandavad oluliselt reisijateveo tingimusi Narvas, sest kõik bussid on uued ning vastavad Euroopas kehtestatud tingimustele ja nõuetele,» ütles Narva linnavolikogu esimees Mihhail Stalnuhhin.

Bussidel on korrosioonivastaselt töödeldud tsingitud kandevõrestik ja galvaniseeritud kere, mis teevad bussid kauem vastupidavateks meie ilmastikutingimustes.

Uued bussid suunatakse Narva linnaliinidele kohe, kui on lõpetatud nende ettevalmistamine liinitööks ja bussijuhid on välja õpetatud.

Uute bussidega saab tutvuda Narvas Peetri platsil ja kõigil huvilistel on seal võimalus ka uute bussidega tasuta sõita.

Uutes bussides on 31 istekohta ja sõidukisse pääseb kolmest uksest.

Bussidesse on paigaldatud ka lisaküttesüsteem Webasto (30 kW), mis võimaldab hoida bussides normaalset temperatuuri ka kõige külmemate ilmadega.

Bussidele on paigaldatud Matrix tehnoloogial põhinevad informatsiooni (marsruudi) tablood.

Samuti on kõigis bussidesinvaliidi istme koht koos käepideme ja stopptulega.

Lisaks neile bussidele osteti veel ka kaks Mercedes Benz Sprinter tüüpi väikest bussi. Tehingu kogumaksumuseks on 26,7 miljonit krooni.

Esimene sissemakse tehti 3,5 miljoni krooni suuruses summas, mille eraldas Narva volikogu oma otsusega 2006. aasta kevadel lisaeelarves AS Narva Bussiveod aktsiakapitali suurendamiseks.

Toimetas Martin Šmutov, PM online

http://www.postimees.ee/210207/esileht/siseuudised/246251.php

Uudiste arhiiv