Eesti hotelliturul tiheneb konkurents

22.08.2007
Jõukuse kasv ning siseturism on kasvatanud kogu Eesti hotellide täituvust, ehkki Tallinnas on tihenev konkurents näitajaid pisut kahandanud.

Külastajate arvukus näitab ilmekat kasvutendentsi – kasv selle aasta esimeses kvartalis 11 protsenti võrreldes mullu sama ajaga, kirjutab Colliers Internationali konsultant Eugen Aarna Äripäevas.

Teise kvartali statistikasse mahub ehk pronkssõduriga seondunud rahutuste tõttu saabumata jäänud turistide arvnäitajaid, kuid kogu maailmas pole taolistes sündmustes midagi erakordset ehk siis märatsemiste mõju turismile on tegelikult marginaalne. Eesti elanike üldine jõukuse kasv väljendub märkimisväärselt tõusnud siseturismis.

Samas Tallinnas on täituvuses toimunud kerge tagasiminek, mis ei toimunud majutatute arvu vähenemise, vaid hotellikohtade arvu tõusu tõttu. Suurematest hiljuti avatud hotellidest võib nimetada Tallink Spa & Conference Hotelli, mis asub reisisadama A-terminali juures, kohe hotelli Reval Ekspress taga.

Läheduses, Admiraliteedi basseini ääres, on teinegi uus hotell - Euroopa, mille väga avar fuajee ja klaasist trepp mõjuvad väärikalt. Vanalinnas avati aga hiljuti esinduslik ajaloohõnguline lukshotell Telegraaf.

Toimetas Kaire Uusen, Tarbija24.ee

Uudiste arhiiv