Dokumentaal Turovskiga KUMU Kunstimuuseumis

22.10.2007
Aeg: 24. oktoober kell 18.00
Koht: Kumu auditoorium


Sarjas "Loodus Sir David Attenborough’ pilgu läbi" võrdleme kahte erinevat maailmaga kommunikeerumise viisi. Kommunikatsiooniks on selkorral toit ja toitumine.

Attenborough ilmestab imeliste kaadritega toitumise tähtsust ja keerukust meie ökosüsteemis. See pinge toidu, söömise ja nälja vahel on midagi, mis kipub suurel osal inimkonnast juba meelest minema.

Me elame rohelisel planeedil. Taimed ja rohelus katavad peaaegu kõike – ka meie söögilauda. On ainult taimetoidulisi loomi, nagu ka inimesi. Loomariigis on nende klassifikatsiooniks herbivoorid. Kuigi maailm on taimetoitlasele justkui suur ja roheline külmkapp, siis tegelikkuses toimub ka selles maailmas pidev peen kommunikatsioon kiskja ja "toidulaua" vahel. Ning kõikjal kus on taimetoitlased, on alati kohal ka lihasööjad - karnivoorid. Liha, täpsemalt imetajate musklid, on kõige energiarikkam looduslik toit. Lihasööjaid on tunduvalt vähem kui taimetoitlasi ja neil on välja arenenud teised tugevused, mis toovad endaga loomulikult kaasa ka teised nõrkused. Nõrkustest ja tugevustes on ka see toitumisele pühendatud filmiõhtu.

See on täppisteadus, mida, kuidas, kuskohas ja mismoodi süüa või mitte. Mis on milleks kasulik, missugust energiat me saame toitumisest. See ei ole lihtsalt gurmaanlus maitsemeelte rahuldamiseks, vaid esmajoones ikka vajadus kvaliteetseks ellujäämiseks.

Miks, millal, kuskohas ja mismoodi, räägib ja täpsustab meile Aleksei Turovski.

Osalemine tasuta!

Teie,
PÖFF ja Kumu

Uudiste arhiiv