Lonely Planet soovitab järgmisel aastal külastada Helsingit

30.10.2007
Lonely Planet pani kokku nimekirja linnadest, mida tasuks järgmisel aastal külastada, nende hulgas leidis koha ka põhjanaabrite pealinn Helsingi.

Külma välimusega Helsingi pakub lahedat disaini ja muusikat ning võrreldes Põhja-Euroopaga on ka hinnatase talutav, kirjutas Forbruker.no.
Veel lisavad Helsingile väärtust 2007. aastal korraldatud Eurovisiooni lauluvõistlus, rohkearvulised muuseumid, galeriid, kohvikud ja ööklubid.

Seekordses linnade nimekirjas ei leia traditsioonilisi turistide meelislinnu nagu Pariis või London, pigem on Lonely Planet välja otsinud uued trendikad sihtkohad.

Pariisi küll Lonely Planeti soovituste hulgas pole, kuid Prantsusmaa on esindatud oma vanima linna Marseilles`ga. Marseilles sai tuule tiibadesse pärast 1998. aastal korraldatud jalgpalli MM-i. Sellest ajast on Marseilles edukalt näidanud ajaloolisi ehitisi ja kombeid, trendikat muusikat ja filmikunsti. Lisaks tõmbab linn paljurahvuselise elanikkonna ja Vahemereäärse asukohaga.

Rahu otsivale turistile soovitab reisijuht Praha ja Warszawi vahel asuvat Tšehhi linna Oloumouc. 100 000 elaniku, barokkarhitektuuri ja vanade tänavatega linn pakub odavat õlut ja lõdvestunud meeleolu.

Rumeenias Transilvaania südames soovitab Lonely Planet külastada Dracula kodulinna Sighisoarat. Linnal on pikk ja rikas ajalugu ning seda ümbritsevad ilusad mäed. Menüüs tasub tähele panna küüslauguga toite.

Lisaks on Lonely Planeti 2008. aasta linnade nimekirjas Phnom Penh, Tripoli, Palm Springs, Panama City, Sao Paulo ja Hiina Guangzhou.


Toimetas: Siiri Erala, Tarbija24.ee
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja
http://www.tarbija24.ee/301007/esileht/olulised_teemad/tarbija24/reis/292479.php?lonely-planet-soovitab-jargmisel-aastal-kulastada-helsingit

Uudiste arhiiv