Eesti Kunstimuuseumi uudised 2.-8. juuni

02.06.2008
Gerhard Richter. Ülevaade

Reedest, 6. juunist on Kumu V korrusel avatud näitus "Gerhard Richter. Ülevaade". Neljapäeval, 5. juunil kell 16.00 peab Richteri biograaf hr. Dietmar Elgeri loengu kunstniku loomingust. Osalemine tasuta!

Gerhard Richter on Sigmar Polke ja Georg Baselitzi kõrval üks rahvusvaheliselt tuntumaid Saksa kaasaegseid kunstnike. Saksa Välissuhete Instituut (ifa) esitleb käesoleval näitusel 27 Richterile iseloomulikku teost läbi aegade. Kunstniku enda valikut võib käsitada kui retrospektiivi in nuce – see kujutab läbilõiget tema loomingu kõikidest faasidest − alates 1960. aastate fotorealismist kuni 1980.–90. aastate abstraktse ainekäsitluseni. Kumu kunstimuuseumis on paralleelselt Richteri näitusega eksponeeritud ka noore Eesti maalikunstniku Tõnis Saadoja "Mainstream" (2005–2007) – seeria segatehnikas Richteri portreesid, mis on inspireeritud klassiku sarjast "48 portreed" (1927).

Gerhard Richteri loomingu suur ja tegelikult ainus teema, mis valitseb erinevate motiivide, stiilide ja kunstiajalooliste tsitaatide taustal, on tegelikult ikkagi maalikunst ise, mille keelt ja vahendeid Richter oma nii heterogeenselt avalduvates tegevusformaatides ikka jälle uuesti kõnetab. Selles peegeldub tema umbusk kunsti stilistiliste, aga ka sisuliste köidikute vastu, umbusk, mille juured peituvad tema isiklikus eluloos. 1961. aastal, siirdudes Dresdenist Düsseldorfi, ei vahetanud Gerhard Richter mitte ainult sotsiaalset ja poliitilist miljööd, vaid ka oma kunstniku-keskkonda. Ta hülgas Düsseldorfis Ida-Saksamaa sotsialistliku realismi maalitraditsioonid ning asus kahekõnesse hilise informaalse maalikunsti (L'Art Informel) ja tekkiva popkunstiga. Sellest vahetusest jääb temasse kahtlus kõige väljakujunenu ja kindlaksmääratu suhtes kunstis: "Ma ei järgi mingeid kavatsusi, mingit süsteemi, mingit suunda. Mul ei ole programmi, stiili, ülesannet," ütleb Richter 1966. aastal. Ta käsitleb maalikunsti kui tegevust, kui praeguse hetke tõeotsinguid: "Seega ei ole see, mida ma olen pidanud sageli oma puuduseks, kui ma ei ole olnud suuteline "pilti looma", mitte minu võimetus, vaid instinktiivne püüdlus tabada moodsat tõde, milles me parajasti elame (elu – see ei ole mitte öeldu, vaid ütlemine ise; mitte kujutis, vaid kujutamine)." (3.11.1989)

Maalikunsti võrdlusfiltrina kasutab Gerhard Richter selle vastasmängijat tegelikkuse kujutamisel − fotograafiat. 1962. kasutas ta fotot esmakordselt maali lähtematerjalina. Seepeale kogus ta süstemaatiliselt fotosid oma maalide aluseks. Nii on tekkinud isiklikest ja avalikkuses ilmunud fotodest alates 1945. aastast kuni tänaseni terve arhiiv, mis sisaldab ajalehe väljalõikeid, amatööride momentvõtteid ja isetehtud pilte. Seda esitleti 1972. aastal esmakordselt kui iseseisvat teost "Atlas". Sellest fotovaramust valib Gerhard Richter motiivid, mida ta suurendab või kujutab lõikudena oma maalidel. Nii osutab teos tänu ülesvõtte ebateravuse täpsele edasiandmisele, et see pärineb fotograafiast, ning tunnistab ausalt, et põlvneb massimeedia või amatöörfotograafia banaalsest maailmast. Maalikunst kui ajend ilmneb siin vaid ähmaselt, sest, tõlkides fotograafiat maalikunstiks, redutseerib Richter värvid ühtlaselt hallideks toonideks. Seeläbi vabastab ta maalikunsti objektist, mis hajub 1960. aastate lõpus Richteri "hallides piltides" täielikult − hall tähistab Richteri jaoks indiferentsust ja eimiskit. Hiljem pöördub kunstnik värvide juurde tagasi ning tema 1980. aastate abstraktsetes maalides kohtab taas terviklikku mitmekihilist maalimist.

Näitusega kaasneb ingliskeelne kataloog.
Näitus leiab aset Saksa Kultuurikevade raames.
Täname: Tallinna Saksa Kultuuriinstituut/Goethe Instituut, Saksamaa Liitvabariigi Suursaatkond

TASE `08

Laupäevast, 7. juunist on Kumu IV korrusel avatud Eesti Kunstiakadeemia lõputööde näitus "TASE `08".

EKA lõputööde näitused, mis on kujunenud juba kunstielu üheks märgiliseks sündmuseks, annavad igal aastal kompaktselt ülevaate selle aastakäigu nö loomingulisest potentsiaalist. See on hea võimalus näidata avalikkusele, millega akadeemias tegeletakse ning millised on üldised loomingulised arengusuunad vabade kunstide, disaini ja arhitektuuri-linnaplaneerimise valdkondades. Lõputööde näitused on oluline infoallikas oma eriala professionaalidele, luues võimaluse ennustada valdkonna järgmiseid tipptegijaid ja suundumusi. Lisaks võimaldavad lõputööde näitused tutvustada noori tegijaid koostööpartneritele ja tulevastele tellijatele-klientidele. Olles kujunenud juba traditsiooniks, on lõputööde näitused alati kogunud suure hulga külastajaid, mis märgib ka laiema avalikkuse huvi uute tulijate vastu.

2008. aastal avardab akadeemia avalikkusega kontakti veelgi enam ning seetõttu on festivali kavasse lisatud ka kõigile huvilistele suunatud tasuta meistriklassid, mida korraldab Avatud Akadeemia. Levitades elukestvaõppe põhimõtet ning propageerides kunstihariduse omandamist, võimaldatakse soovijatele lisaks kunsti vaatamisele katsetada ka ise professionaalsete kunstnike juhendamisel erinevate kunstitehnikatega ning saada seeläbi kaasaegse kunstiga tihedam side.

Festivali TASE'08 toetavad Eesti Kultuurkapital, Kultuuriministeerium, Kumu Kunstimuuseum ja Friscom OÜ

Kumu dokumentaal

Kolmapäeval, 4. juunil kell 18.00 näidatakse Kumu auditooriumis viimast osa festivalist "Maailmamuutjad": "The New Heroes" – lühifilmid sotsiaalsetest ettevõtjatest.

Maailmamuutjate festivali lõpetavad lühifilmid sotsiaalsetest ettevõtjatest. Kes nad sellised on? Näiteks Mimi Silbert – proua, kes käivitanud USAs tänaseks 12 000 endisele narkomaanile, vangile ja kodutule tööd ja rehabilitatsiooni pakkunud ettevõtte Delancey Street. Muhammad Yunus, kes pälvis 2006. aastal Nobeli rahupreemia mikrolaenude rakendamisel vaesusega võitlemisel. Ja teised. Inimesed, kes on teinud maailmamuutmisest elukutse!

4. juunil tähistame ühtlasi Heateo Sihtasutuse 5. sünnipäeva. Heateo Sihtasutus edendab Eestis sotsiaalset ettevõtlust, teostades uuenduslikke ja elujõulisi ideid sotsiaalprobleemide lahendamiseks. Sünnipäeva puhul astuvad üles muusikalised külalised ning teada saab lahedatest algatustest nagu "Noored Kooli", "Terve Eesti Sihtasutus" ja mitmed teised. Kui sa ei ole ikka veel Heateo Sihtasutusest midagi kuulnud, on viimane aeg!

Kumu dokumentaali-sari teeb suvel väikese pausi ning alustab taas augusti viimasel nädalal. Ikka kolmapäeviti!

Kataloog

Adamson-Ericu muuseum kutsub neljapäeval, 5. juunil kell 16.00 kõiki näituse "Iluraam - raami ilu" kataloogi esitlusele.

Eesti muuseumivaldkonna suurima tunnustusauhinna "Muuseumirott 2008" peapreemia võitnud näitusega "Iluraam – raami ilu" kaasnev kataloog tutvustab raame ja nende tähendust läbi ajaloo.

Teemat on põhjalikult lahanud Eesti Kunstimuuseumi spetsialistid, aidates paremini mõista tööde ja raamide nõuetekohase säilivusega, vormistamise tehniliste võtetega ja hooldusega seotud probleeme ning hinnata kunstiteoste lahutamatuteks kaaslasteks olevaid iluraame.

Koostajad Alar Nurkse, Sirje Säär, Ülle Kruus
Kujundaja Inga Heamägi
Maht 64 lk
Eesti ja inglise keeles
Rikkalikult illustreeritud

Esitluspäeval soodushind 75.-
Näitus "Iluraam - raami ilu" on avatud veel kuni 8.06.2008

Kunstirännakud

Adamson-Ericu muuseum kutsub kolmel päeval rändama suuri ja väikeseid kunstisõpru.

Iga reisida armastanud meistri kunstiteos võib olla põnevaks kultuuride kohtumispaigaks ja mälestuste, mõjutuste koosluseks. Käesoleval aastal keskendub Adamson-Ericu muuseumi vanalinnapäevade programm kunsti ja kunstnike kultuurikontaktidele. Näha saab kahte väljapanekut: Eesti Kunstimuuseumi kogudest pärinevat klassikat näitusel "Iluraam-raami ilu" ning püsiekspositsioonis mitmekülgse loomeisiksuse Adamson-Ericu (1902-1968) maale ja tarbekunsti.

Programm:
4. JUUNI rännak Prantsusmaale
11.00 Lastehommik iluraamide meisterdamisega
14.00 Rännak kunstiteadlase Ülle Kruusiga Prantsusmaale
11.00-18.00 Postkaardi saatmine kunstirännakult

5. JUUNI rännak Kreekasse
12.00-14.00 Portselanmaali töötuba "Figuurid punase ja mustaga"
14.00 Rännak Kreekasse koos kunstiteadlasega
11.00-18.00 Postkaardi saatmine kunstirännakult

Muuseumi pilet 30.-/ sooduspilet 15.-/ perepilet 50.-

6. JUUNI rännak Hispaaniasse
13.00 Rütmipillide meistrdamine lastele ja peredele
14.00 Rännak Hispaaniasse koos kunstiteadlasega
17.00 Näitusel "Iluraam- raami ilu" juhib rändajaid restauraator Alar Nurkse
12.00-21.00 Postkaardi saatmine kunstirännakult

Muuseumide ööpäeval 6. juunil sissepääs TASUTA!

Info ja registreerimine töötubadesse:
tel. 6445835 või liisi.lauer@ekm.ee
Aadress: Lühike jalg 3, Tallinn

Üritust toetab Tallinn Kesklinna Valitsus

Kunstile külla

Kumu kunstimuuseumis toimuvad 7.-8. juunil kell 13.00 ekskursioonid näitusel "Maasikasööjad. Paul Kondase naivistlikud maalid".

Paul Kondase (1900–1985) isikupärane pildimaailm lubab teda nimetada üheks eesti huvitavamaks naivistiks. Naivismi olulisemaks kriteeriumiks on mitteprofessionaalsus ja sellest tulenev vahetu kujutamisviis, mida sageli kirjeldatakse siira lapsemeelsusena.
Kondase tööd on küll enamasti innukalt jutustavad, lustlikud, kuid mitte lapsemeelsed.

Toimumiskoht: Kumu kunstimuuseumi 4. korruse A-tiib
Osavõtt Kumu näituste või Eesti kunsti püsiväljapaneku piletiga.
Kogunemine 2. korruse fuajees.

Toimumisajad: 7. ja 8. juuni kell 13.00
NB! 8. juunil toimub ekskursioon vene keeles!

Laupäevaakadeemia

Laupäeval, 7. juunil kell 15.00 algab Kadrioru lossi ees temaatiline ekskursioon "Kadriorg geoloogi pilgu läbi" Laupäevaakadeemia ürituste sarjast . Esinejaks on Eesti tuntumaid geolooge Kalle Suuroja.

Lisaks sügavatele teadmistele ja rikkalikult kogemusele omab Kalle Suuroja veel ühte avalikkuse jaoks hindamatut omadust – jutustaja annet. Tema sulest on ilmunud ka mitmed põhjalikud ja huvitavad raamatud "Balti klint", "Eesti 100 rändrahnu", "Eesti 101 loodusimet", "Eesti joad", "Kiviaabits. Eesti kivimid", "Kiviaabits. Eesti mineraalid" jt.

Seekordse Laupäevaakadeemia ekskursiooni teemaks on Kadriorg, kuid mitte kui kultuuri-, kunsti- või loodusobjekt, vaid tutvustatakse seda, mis on kõige selle all, mis on Kadrioru "põhjaks" – vaadatakse ja õpitakse tundma paekivipaljandeid ja rändrahne, nende päritolu ja lugusid.

Kogunemine Kadrioru lossi fuajees.
Ekskursioon toimub eesti keeles.
Osalemine muuseumipiletiga.

Täiendav info ja registreerimine:
tel 606 6400
kadriorg@ekm.ee

Viimast nädalat

Viimast nädalat on Kumus avatud näitus "Soome kunsti kuldaeg. Meistriteoseid Turu Kunstimuuseumi kogust". Näituse kuraator on Tiina Abel (Kumu kunstimuuseum), kaaskuraatorid Christian Hoffmann ja Mia Haltia (Turu Kunstimuuseum). Näituse ja kataloogi kujundas Tiit Jürna.

MUUSEUMID:

Kumu kunstimuuseum
Avatud: T-P 11-18

Püsiekspositsioon:
Varamu
Eesti kunsti klassika 18. sajandi algusest Teise maailmasõja lõpuni

Rasked valikud
Eesti kunsti Teise maailmasõja lõpust taasiseseisvumiseni

Näitused:
UUS! Gerhard Richter. Ülevaade
Gerhard Richter on Sigmar Polke ja Georg Baselitzi kõrval üks rahvusvaheliselt tuntumaid Saksa kaasaegseid kunstnike. Saksa Välissuhete Instituut (ifa) esitleb käesoleval näitusel 27 Richterile iseloomulikku teost läbi aegade. Gerhard Richteri loomingu suur ja tegelikult ainus teema, mis valitseb erinevate motiivide, stiilide ja kunstiajalooliste tsitaatide taustal, on tegelikult ikkagi maalikunst ise, mille keelt ja vahendeid Richter oma nii heterogeenselt avalduvates tegevusformaatides ikka jälle uuesti kõnetab.
6.06.2008-17.08.2008 (V korrus)

UUS! TASE ´08
7.06-22.06.2008 (IV korrus, B-tiib)
EKA lõputööde näitused, mis on kujunenud juba kunstielu üheks märgiliseks sündmuseks, annavad igal aastal kompaktselt ülevaate selle aastakäigu nö loomingulisest potentsiaalist.

Maasikasööjad. Paul Kondase naivistlikud maalid
Paul Kondase (1900–1985) isikupärane pildimaailm lubab teda nimetada üheks eesti huvitavamaks naivistiks. Naivismi olulisemaks kriteeriumiks on mitteprofessionaalsus ja sellest tulenev vahetu kujutamisviis, mida sageli kirjeldatakse siira lapsemeelsusena. Kondase tööd on küll enamasti lustlikud, kuid mitte lapsemeelsed. Isegi klaaride nägudega maasikasööjail, kes esmapilgul näivad pelgalt maiad ja elevil, särab lähivaatlusel kuratlik helk silmis.
11.04-7.09.2008 (IV korrus)

Soome kunsti kuldaeg.
Meistriteoseid Turu Kunstimuuseumi kogust
Näitus "Soome kunsti kuldaeg. Meistriteoseid Turu Kunstimuuseumi kogust" on sissejuhatuseks kahe naabermaa muuseumide pikemaajalisele koostööprojektile. Näituse koostamisel on lisaks soome kunsti suurkujude esitlemisele olulised soome kunsti vaimseid alustalasid peegeldavad teemad. Näitus osutab ka soome kunstikultuuri rahvusvahelisele palgele, selle seotusele Itaalia ja Pariisi, aga ka sajandivahetuse moodsate kunstiliikumistega.
28.03.2008-08.06.2008 (Suur saal)

Reis maale. Etnograafilised tüübid fotos
Näitus sisaldab etnograafilise kallakuga fotosid Eestist, põhirõhuga Johannes Pääsukese Setumaa (1911–1915) ja Saaremaa (1913) piltidel. Neid täiendavad teiste kutseliste ja asjaarmastajate fotograafide tööd samadest paikadest.
22.02.2008-14.09.2008 (III korrus, B-tiib)

Hariduskeskus:
Suur suvekonkurss "Maasikasööjate pildiriba"
Osalustasu 30.-
Kuni 30. sept 2008

Haridusprogrammid lasteaiale:
Vaadates üles (taevad eesti kunstis)

Haridusprogrammid lasteaiale ja algklassidele:
Maasikasööjad (Paul Kondase näitusel)
Popkunst - Pop Kunst (Kaasaegne kunst)
Lugusid kunstis (tundide sari eesti kunsti klassikutest):
I osa Sõpruseaeg (baltisakslaste kunst)
II osa Veenõid Lorelei ja teised (Köler)
III osa Armastusest (Köler, Weizenberg, Adamson)
IV osa Peetri lubadus (Kristjan ja Paul Raud, Kallis, Laikmaa)
V osa Pariisi (Konrad Mägi, Nikolai Triik, Jaan Koort)
VI osa Oma seadused (Eesti Kunstnikkude Ryhm)
VII osa Valgusega värvitud ("Moodne inimene", "Valgus ja värv" ja "Tagasi natuuri juurde")
VIII osa Kurvad lehvikud, põlenud linn (kunst II maailmasõja ajal)

Haridusprogrammid põhikoolile:
Maasikasööjad (Paul Kondase näitusel)
Peateel (sissejuhatus eesti kunsti klassikasse)
Algusest peale (tundide sari eesti kunsti klassikutest):
I osa Peod ja portreed (baltisakslaste kunst)
II osa Südamega (Köler)
III osa Pronksist tuul ja marmorunenäod (Weizenberg ja Adamson)
IV osa Miks hobune peatus (Kristjan ja Paul Raud, Kallis, Laikmaa)
V osa Geniaalsed boheemlased (Konrad Mägi, Nikolai Triik, Jaan Koort)
VI osa Sõnadeta (Eesti Kunstnikkude Ryhm)
VII osa Maagiline, varjudeta ("Moodne inimene" ja "Valgus ja värv")
Uue põlvkonna legendid (eesti kunsti klassika), vene keeles
VIII osa Ajavaim (kunst II maailmasõja ajal)

Haridusprogrammid gümnaasiumile:
Maasikasööjad (Paul Kondase näitusel)
Magistraal (sissejuhatus eesti kunsti klassikasse)
Vähe süüa, palju külmetada (Mägi)

Info ja registreerimine: tel. 534 39 230 või 602 6074 (lauatelefonil 14.00-16.00) või aadress@email.ee

Auditoorium:
India klassikalise tantsu bharatanatyami kontsert
Esinevad: Tantsustuudio Amrita õpilased
3. juuni kell 19.00
Pilet 125.-/100.-
http://www.piletilevi.ee/

Kumu dokumentaal
Maailmamuutjad
"The New Heroes"
4. juuni kell 18.00
Osalemine tasuta!

Loeng:
"Gerhard Richteri looming"
Biograaf hr. Dietmar Elger
5. juuni kell 16.00
Kumu V korrusel
Osalemine tasuta!

Ekskursioon:
Kunstile külla
Maasikasööjad. Paul Kondase naivistlikud maalid
7.-8.* juuni kell 13.00
*vene keeles
Osalemine muuseumipiletiga!

Info: 602 6000

Adamson-Ericu muuseum
Avatud: K-P 11-18

Püsiekspositsioon:
Adamson-Ericu teosed

Näitus:
Iluraam - raami ilu
Väljapanek koondab vaatajate tähelepanu kunstiteose vormistamise traditsiooniliste võtete arengule. Eksponeeritud on maale, graafikat, pastelle ja neid ümbritsevaid iluraame 17. sajandi lõpust kuni 2006. aastani. Mitme sajandi jooksul on erinevad kunstnikud otsinud harmoonilist kooslust kunstiteose ja selle vormistusvõtte vahel. Näitusel on huvitavaid portreid, maastikke ja natüürmorte alates Tallinnas 17. sajandil tegutsenud meistri Ernst Wilhelm Londiceri (1655–1697) loomingust kuni tänapäeva maalija Laurentsiuse teoseni.
08.03.2008-08.06.2008

Haridus:
Muuseumitunnid
(5-12aastastele):
Iluraamid
Muuseumidetektiiv
Rääkivad portreed ja täpilised lilled
Kohvikumaalid ja tujukad kujundid
(13-19aastastele):
Raam ja kunstiteos

Gruppidele ettetellimisel tel. 644 5835

Kunstirännakud:
Loomerännakud Pantsusmaal, Kreekas ja Hispaanias
4.-6. juuni
Info ja registreerimine töötubadesse:
tel. 6445835 või liisi.lauer@ekm.ee

Kataloogi esitlus:
"Iluraam - raami ilu"
Koostajad Alar Nurkse, Sirje Säär, Ülle Kruus
Kujundaja Inga Heamägi
5. juuni kell 16.00

Info: 644 5835

Kadrioru kunstimuuseum
Avatud: T-P 10-17

Püsiekspositsioon:
16.-20. saj. maalikunst (Madalmaade, saksa, itaalia, vene meistrid)
18.-20. saj. Lääne-Euroopa ja Vene tarbekunst ning skulptuur

Näitus:
Kadriorg 290. Loss ja tema lugu
24. mai - detsember 2008
Väike pidulik Rooma baroki stiilis suveloss, mida ümbritses Versailles’ eeskujul purskkaevude, hekkide ja lilleparteritega regulaaraed, kerkis Läänemere äärde Vene valitseja Peeter I tahtel. Tsaari abikaasa Katariina I nime kandev lossi- ja pargiansambel on elanud oma 290-aastase ajaloo läbi mitmeid õitsenguperioode ja unarusse jäämise aegu.

Haridus:
Muuseumitunnid:
Kadrioru lossi lood (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)
Suursugune barokk ja vallatlev rokokoo (põhikoolile ja gümnaasiumile)
Klassitsism ja akademism (põhikoolile ja gümnaasiumile)
Jõulutäht (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)
Nutikad nõud (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)
Raamid, raamid, raamid (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)
Maastikud ja meri (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)
Maalilised reisid (Lossikooli III, IV ja V klassile ja põhikoolile)
Mõistus ja tunded: romantism (põhikoolile ja gümnaasiumile)
Moekahinad (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)

Integratsiooniprogrammid:
Muuseumitundide sari Lossi lapsed (7-11aastastele)
Töövihikuprogrammid Ajaloo ilu ja Kunstistiilid (põhi- ja keskkoolile)
Gruppidele lahtiolekuajal ettetellimisel tel. 606 6400

Laupäevaakadeemia
"Kadriorg geoloogi pilgu läbi"
Esineb Kalle Suuroja
7. juuni kell 15.00
Kogunemine Kadrioru lossi fuajees
Osalemine muuseumipiletiga

Mikkeli muuseum
Avatud: K-P 10-17

Püsiekspositsioon:
Johannes Mikkeli kollektsioon: 16.-20. saj. Lääne-Euroopa, Vene, Hiina kunst

Näitus:
"Ennistatud Eesti"
Eesti vabariigi 1920.–1930. aastate kultuuripärandi restaureerimine Baltimaade Konservaatorite VIII konverentsi saatev näitus
Näitusega tähistab väliskunsti kogumisele ja tutvustamisele, uurimisele ja säilitamise pühendunud Kadrioru kunstimuuseum Eesti Vabariigi 90. sünnipäeva ning teeb kummarduse inimestele, kes on Eesti kultuuripärandit hoidnud ja ennistanud.
8. mai – 6. juuli 2008

Haridus:
"Läbi lukuaugu" (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)
"Portselan – valge kuld" (5-11aastastele, Lossikooli I ja II klassile)

"Päranduse päästmine" (põhikoolile ja gümnaasiumile)
Temaatiline haridusprogramm näitusel "Ennistatud Eesti. Eesti vabariigi 1920.–1930. aastate kultuuripärandi restaureerimine"

Integratsiooniprogramm:
"Põnev portselan ja joontest pildid" (põhi- ja keskkoolile)
Gruppidele lahtiolekuajal ettetellimisel tel. 606 6400

Info: 606 6400

Niguliste muuseum
Avatud: K–P 10–17

Püsiekspositsioon:
Kirikukunst alates XIII sajandist ning gildide, tsunftide, Mustpeade vennaskonna ja kiriku hõbevarad

Haridus:
Muuseumitunnid:
Lõvijaht Nigulistes (7–12-aastastele lastele)
Head ja pahad (7–12-aastastele lastele)
Inglid Niguliste kunstiteostel (7–12-aastastele lastele)
Niguliste Surmatants: keskaegse inimese ja maailmapildi peegel
(gümnaasiumiklassidele)
Temaatilised ekskursioonid gruppidele ettetellimisel tel 631 4330

Kontsert:
L- P kell 16.00 Orelimuusika pooltund
Sissepääs muuseumipiletiga

XXVII Tallinna Vanalinna päevad
Gala-kontsert
Esinevad: LinnaMuusikud, Rondellus, Cantores Vagantes, Heinavanker
5. juuni kell 18.00

Info: 631 4330

Kristjan Raua majamuuseum

Vabandame!
Muuseum on suletud!
Täpsem info:
602 6001 või muuseum@ekm.ee

Uudiste arhiiv