TALLINNA FILHARMOONIA UUS KONTSERDISARI – KULDAEG

13.10.2008
16. oktoober kell 19 Kadrioru loss
uue sarja avakontsert

KULDAEG
TALLINNA KAMMERORKESTERIGA

Solist REINUT TEPP

G. Ph. Telemann (1681-1767( Don Quichotte süit G- Duur

H. I. Biber (1644-1704) Sonaat e-moll

H. Purcell (1659 – 1695) Süit muusikast näidendile Fairy Queen

J. S. Bach (1685 – 1750) Klavessiinikontsert D-Duur

G. Ph. Telemann Sonaat f-moll

G. F. Händel (1685 – 1759) Concerto Grosso Op. 6 Nr. 9 F-duur

Tallinna Kammerorkestri sel sügisel algav päris oma sari, kus nii kava koostamine kui kontserdi läbiviimine pole mitte dirigendi, vaid mängijate käes, toob kuulajani muusikat baroki kuldajastust ja teistestki sajanditest. Ning kindlasti muutub see kontserdil viibitud aeg ka kuulajate jaoks kuldajaks.

Esimese kontserdi initsiaatoriks on üks Eesti parimaid klavessiinimängijaid Reinut Tepp. Ettekandele tuleb läbilõige barokiajastu muusikast ja selle erinevad väljendusvormid. Kolmes teoses mängib kogu orkester ja kolmes erinevad solistide ansamblid. Ja selline – kammerorkestri kui solistide ansambli väärtustamine on väga tähtis ning orkestrile oluliselt potentsiaali lisav ilming.

Teatraalseim ja värvikaim on Telemanni süit, mida võiks ka pealkirjastada kui „Üks päev don Quijote´i elust” - osad on „Ärkamine”, „Võitlus tuuleveskitega”, „Hobune Rosinante galopp”, „Sancho Panza eesel” jne.

Biberi teos esindab Bachi-eelset nn. fantastilist stiili, kus on vormiliselt iseloomulikuks improvisatsioonilisus ja särav virtuoossus, sisuliseks vastukaaluks aga vaimne tõsidus.

Purcell on Inglise baroki tugevaim helillooja, Händel aga Saksamaalt Inglismaale elama asunud ja Itaalia stiilis kirjutav kosmopoliit. Tema teeneks peetakse Inglise muusika päästmist, sest pärast Purcceli surma võidutses Inglismaal oma heliloojate puudumise tõttu vaid Itaalia muusika. Händel aga hakkas kirjutama ka ingliskeelsetele tekstidele ja võeti ruttu omaks.

NB! Kadrioru lossis on avatud ka kohvik


Tallinna Filharmoonia – elamus väärt kontserdist!
Aadress: Toompuiestee 20, Tallinn 10149
Telefon: 669 9944
Faks: 669 9947
WWW: http://www.filharmoonia.ee

Uudiste arhiiv