Odavam Island ootab turiste

17.10.2008
Pole paremat aega reisida Islandile, teatavad reisikorraldajad üle Euroopa.

Ühelt pool tundub see maaslamaja löömisena – üleilmse majanduskriisi hammaste vahele eriti valusalt jäänud väikeriik teatas hiljuti kogu maad ähvardavast pankrotist. Islandi krooni vahetamise on lõpetanud ka näiteks Eesti ettevõte Tavid.

Eilse kursi järgi maksis üks Eesti kroon veidi alla kümne Islandi krooni.

Teisalt näib tõsi see, et hirmkalliduse poolest tuntud põhjamaise saareriigi külastamiseks ongi täpselt õige aeg. Hindu kärbib Islandi krooni langev kurss ja sellele järgnevad reisikorraldajate soodusmüügid – lennupiletid ja reisipaketid muutuvad odavamaks.

Ühe suurema reisifirma Discover the World juht Clive Stacey kinnitas seda, et Islandil on allahindlus: «Järgmise 12 kuu jooksul on Islandile reisida odavam kui kunagi varem. Minu nõuanne on sõita sinna pigem varem kui hiljem.»

Geisrite ja liustikega Islandil on kõikvõimalikke reisipakette palju – hobustel ratsutamist saab kombineerida näiteks vaalavaatlusega. Lisaks pealinna Reykjaviki vilgas ööelu.

Madalamad hinnad rõõmustavad muidugi pigem reisijad, mitte islandlasi endid, kes koondamishirmus ja pankade sulgemise ajal esmajärjekorras külaliste võõrustamisele ei mõtle.

Turistidel on aga alati võimalus end ise lohutada – just nüüd ongi Islandil külalisi ja nende raha eriti tarvis.

Eestistki saab praegu igasuguste erisoodustusteta Islandi lennupiletid 7000–8000 krooniga ja keskmist sorti hotellitoa leiab Reykjavikis vähem kui tuhande krooniga.


Tarbija24.ee
http://www.tarbija24.ee/171008/esileht/olulised_teemad/tarbija24/reis/343340.php?odavam-island-ootab-turiste

Uudiste arhiiv