Talvine puhkus Indias – hipid, muusika ja rollerid

21.10.2008
Ühte eestlaste seltskonda meelitab juba mitmendat talve India rannikuala Goa — põhjuseks, miks nad sinna ikka ja jälle tagasi soovivad minna, pole päikeseline ilm ega kaunid rannad, vaid hoopis sealkandis pesitsevad hipid ning muusikastiil nimega Goa trance.

«Me tulime sealt tagasi veebruari lõpus ja pole ühtegi päeva mööda läinud, kui ma poleks selle peale mõelnud. Seal on lihtsalt nii lahe. Seal ei ole asjade maailma, oled lihtsalt nii nagu oled,» rääkis üks reisilistest Tarmo Nurmik Tarbija24.ee`le.

Nurmik ja ta sõbrad on peamiselt viibinud Põhja-Goas asuvas Calangutte rannas. Kohale jõudes rendivad nad rollerid ja sõidavad nendega omal käel ringi, suuremad turismiatraktsioonid neid ei tõmba.

Nurmik ütles, et tegelikult ei jää nii-öelda kultuurireisiks aegagi – Goa trance`i peod toimuvad pea iga päev.

«Need on nii vägevad peod, et see on uskumatu. Inimesed tulevad sinna kokku üle terve maailma.»

Goa trance`i loojateks ja pidude korraldajateks on Calangutte lähistel pesitsevad hipid, kes kolisid sinna 1970.-1980. aastatel.

Nurmiku sõnul elavad hipid turistidele mõeldud aladest eemal ja tavainimene nende külasid üles ei leia. Eestlaste seltskond käis esimest korda Goas 1997. aastal ja siis loodi ka esimesed kontaktid. Nüüd tunneb Nurmik ja tema reisikaaslased paljusid pidudel käijaid juba nägu- ja nimepidi.

Varem on seltskond reisi omal käel kokku pannud, kuid sel korral kasutasid nad reisibüroo Travel In abi.

Lennupiletid koos majutusega maksavad 19 000 krooni inimese kohta. Lend Tallinnast Goasse kestab Nurmiku sõnul ligi kümme tundi ja bussisõit Calanguttesse veel paar tundi.

Kohapeal kulutamiseks kuue nädala jooksul on Nurmik arvestanud 20 000 krooni. Peamiselt kulub raha söögile ja toidud on seal Nurmiku hinnangul väga head.

Hinnatase on nagu Eestis mõned aastad tagasi. Väikese õlle saab baarist kätte isegi 10 krooniga. Kindel väljaminek on ka rollerid, nende rent maksab 50 krooni ööpäev.


Tarbija24.ee
Autor: Siiri Erala
http://www.tarbija24.ee/201008/esileht/olulised_teemad/tarbija24/reis/343346.php?talvine-puhkus-indias-hipid-muusika-ja-rollerid

Uudiste arhiiv