Raadiosaade seikleb Tansaania avarustes

24.10.2008
Sel pühapäeval kell 14 rändab Raadio 2 saade «Reisipalavik» Mustale Mandrile, avastama Tansaaniat. Seiklust juhib ja kohalikust elust räägib Fixideede reisikorraldaja Janika Vaikjärv, kes on nii Tansaania kui ka enamiku ülejäänud Aafrikast risti-põiki läbi rännanud.

Aafrikas on väga palju erilist ja avastamisväärset – kaunid rannad ja kuumad kõrbed, võimsad looduspargid ja suurejooneline loomariik, eksootilised elanikud ja rikkalik kultuur. Algajal Aafrika-avastajal on vaja valida lihtsalt õiged sihtkohad ja miks mitte alustada ühest Ida-Aafrika pärlist Tansaaniast.

Ehkki selles riigis elab üle 126 etnilise rühma, jagab Vaikjärv sealsed elanikud laias laastus kolmeks: «Esiteks nii-öelda põõsainimesed ehk siis suguharud, kes elavad meile kõige põnevamalt, näiteks lehma­sõnnikust majades või puuokstest onnides, teiseks linnadesse kolinud urbaniseerunud aafriklased ja kolmandaks turismimagneti Sansibari saare elanikud, kes on valdavalt moslemid.»

Suur probleem on lisaks vaesusele ja madalale elueale ka elanike harimatus. Ehkki riik on kehtestanud kohustusliku koolikorra, maksavad paljud vanemad pigem trahvi, et oma lapsi lehmakarja saata.

Tansaanias asub ka Aafrika kõrgeim mägi Kilimanjaro. Palju kiidusõnu on pälvinud imekaunis Sansibari saar, kus elu on Mandri-Tansaaniaga võrreldes hoopis teistsugune.

«Reisipalaviku» kuulaja saab ülevaate kohalikest kommetest ja kultuurist, loodusest ja vaatamisväärsustest, elanikest ja eksootikast. Saadet ilmestab Aafrika muusika.


Tarbija24.ee
http://www.tarbija24.ee/241008/esileht/olulised_teemad/tarbija24/reis/343607.php?raadiosaade-seikleb-tansaania-avarustes

Uudiste arhiiv