Venemaa pürib maailma paremate turismisihtkohtade sekka

13.11.2008
Hoolimata tülikast viisakohustusest ning ülikallitest hotellidest Moskvas ennustab maailma turismiorganisatsioon Venemaale üsna pea kohta maailma paremate sihtkohtade seas.
Et meie idanaaber ka ise asjast huvitatud on, tõestab Venemaad tutvustav 258 ruutmeetril laiuv boks Londonis käimasoleval reisimessil World Travel Market. Teised Ida-Euroopa pärlid, nagu Poola, Ungari ja Tšehhi, jäävad vähemalt näitusesaalis Venemaale kõvasti alla, kirjutas Aftenposten.no.

«Maailma turismiorganisatsiooni järgi saab Venemaa üheks maailma parematest sihtkohtadest järgmise kümne aasta jooksul,» ütles Moskva turismikomitee aseesimees Segrei Ananov.

Panustamist turismile veab Venemaal just pealinn Moskva, mille külastatavus on viimastel aastatel tõusnud 10-15 protsenti. Mullu külastas meie idanaabreid kokku 19 miljonit turisti ja Moskvat üle nelja miljoni. 2010. aastaks peaks Moskva külaliste arv ulatuma viie miljonini.

Seni on turismi arengut Venemaal takistanud ranged viisareeglid. Lisaks ei meelita keskpärase rahakotiga turisti ka see, et Moskva hotellid on juba mitmeid aastaid maailma kallimate seas.

Ananov ütles, et seni, kuni Moskvas on nõudlust viietärnihotellide järele, neid ka ehitatakse. Samas tunnistas ta, et linn vajab massiturismi. Selle soodustamiseks on linn loonud programmi, mis toetab kolmetärnihotellide ehitajaid.

2010. aastaks peaks Moskva hotellide arv kahekordistuma ja voodikohtade arv küündima 186 000ni.


Tarbija24.ee
Toimetas Siiri Erala
Foto: Aftenposten.no
http://www.tarbija24.ee/?id=48085
Toimetas Siiri Erala

Uudiste arhiiv