TALLINNA JÕULUTURG Raekoja platsil

03.12.2008
23. november - 07. jaanuar 2009

Jõuluturu eesmärk on pakkuda külalistele ehedat ja rikkumata jõulurõõmu, vahvat kultuuriprogrammi ning mõnusat aja veetmise võimalust. Jõuluturg toimub Tallinna vanalinna südames Raekoja platsil sel aastal juba 8. korda. Esimene Tallinna Jõuluturg toimus seega 2000. aastal.

Traditsiooniline Jõuluturg toimub Tallinna Raekojaplatsil, Jõulupuu ümber. Iga päev on avatud Jõuluvana tare, kus lapsed saavad Jõulutaadile oma salasoove kõrva sosistada. Tuledega kaunistatud majakestes, mis paiknevad idüllilise linnakuna ümber Jõulupuu, müüvad ja tutvustavad käsitöömeistrid oma toodangut. Külmast näpistatutele pakutakse sooja Jõulujooki ja näljatunde viib mõnus soe Jõuluroog. Jõulumeeleolu loovad Jõuluturgu kaunistavad tuled ja Jõulumuusika. Jõuluturule suubuvatel tänavatel tervitavad möödujaid Jõuluturu päkapikud Kribinal ja Krabinal ning muud Jõulutaadi abilised, kes kutsuvad rahvast hetkeks Raekojaplatsile, Jõulumuinasjuttu. Jõuluturu lahutamatuks osaks on igal nädalalõpul (neljapäevast pühapäevani) aset leidev meeleolukas kultuuriprogramm – lauldakse, tantsitakse ja loetakse luuletusi. Jõulurahu kuulutab välja linnapea, lugedes Raekoja aknast linnarahvale ja külalistele ette Jõuludeklaratsiooni.

Millega kaubeldakse: Müügil igat sorti Eesti käsitööd – tekstiili, puitu, kudumeid, villaseid, linaseid ja vildist tooteid, keraamikat, klaasi, sepist, nahka, seepe ja loodustooteid, küünlaid ja suveniire. Jõulukaunistusi ja –kaarte, kuuse ehteid ning nukke, punutisi ja pärgasid. Lisaks kõiksugu mõnusaid maiusied ning rahvuslikke jõulutoite, kuumi jooke ning jõuluglögi, mett ja mandleid. Igaühele midagi!

Jõuluturust võiks tegelikult jäädagi rääkima, kuid tõeliselt saab sellest kõigest aru alles ise kohale tulles.
Ootame Sind Jõuluturule jõuluhõngu nautima 23. novembrist 2008 kuni 7. jaanuarini 2009 igapäevaselt, kella üheksast seitsmeni.


http://www.christmas.ee

Uudiste arhiiv