Iraak upitab turismiäri jalule

23.02.2009
Lähme Iraaki? Pigem mitte, vastaks sellele pakkumisele ilmselt enamik tavalistest reisihuvilistest. Ometi ootab sõjast laastatud riik, et lähiaastateks ennustatud majanduskasvu annaksid oma panuse ka turistid.

Iraagil on väga palju näidata – Tigrise ja Eufrati kallastel on ka tsivilisatsiooni häll, mitte ainult Saddam Husseini mälestus või võõrvägede sõdurid. Iraagist võib leida kõike, muistset Babülooniat meenutavatest müürijäänustest moslemite pühapaikadeni, kus palverändurid praegugi käivad.

Turismitööstuse plaanid olid veel enne globaalset kriisi suurejoonelised: jahisadam Basras, turistigrupid uudistamas Babüloonia rippaedade kunagist asupaika ja Uri tsikuraati ning Bagdadi pidid kerkima luksushotellid, kirjutas Briti leht The Daily Telegraph. Küll mitte kohe – kõige varem viie aasta pärast.

On aga muresidki: hiljuti jäid peavarjuta sajad tuhanded igal aastal Kerbalasse ja Najafi rändavad palverändurid, kuna ööbimiskohti ei jätku. Turvaprobleemide tõttu ei suutnud Iraagi poliitikud hiljuti otsustada, kas avada Bagdadis uuesti Iraagi rahvusmuuseum, mis 2003. aastal alanud sõjas rängalt räsida sai.

Aga on ka häid uudiseid – 2. jaanuaril lendas Bagdadi esimest korda üle 17 aasta Lääne- Euroopa lennufirma, kui rootslaste Nordic Leisure’i lennuk viis 150 reisijat Kopenhaagenist Bagdadi. (New York Times / Daily Telegraph / PM)


Tarbija24.ee
http://www.tarbija24.ee/?id=84846

Uudiste arhiiv