Restoranis MEKK on Eesti esimene peakoka laud!

29.05.2009
Ainuüksi peakoka laua olemasolu on märk sellest, et köögipersonali oskuste üle ollakse selles majas uhked. Eestis on palju häid kokkasid, kuid esialgu ainult üks peakoka lauaga restoran - MEKK.

See laud võib asuda kustahes. Kõige julgemas variandis on see otse köögis. Siis jõuab toit sööjani sekunditega ning lõhnad, helid ja kokkade töö jälgimine on üks osa elamusest.

MEKK-i peakoka laud asub köögist eemal omaette ruumis. Aga see pole tähtis. Sest peakokk René Uusmees oskab söögi valmistamisest rääkida sama hästi, kui sööki teha.

Peakoka lauas süüakse enamasti toitu, mida teistele ei serveerita. Missugust nimelt, see lepitakse kokku lauda reserveerides.

Laua otsas seinal on teleriekraan, mille kaudu saab piilukaamera ülevaate köögis toimuvast. Söömise ajal käib peakokk korduvalt “külas” ning seletab ära millest, mida ja mismoodi köögis tehti.

Seepärast ei maksa peakoka lauda reserveerida kärarikka peidusöögi tarvis, vaid sel puhul, kui on huvi tellitud söögi, selle valmistaja ning valmistamise suhtes.

Eestimaitsed.com poolt tellitud õhtusöök algab paljutõotavalt. Leib on eesti köögi uhkus. Paljud restoranid teevad oma leiva juba ise. Aga leiva serveerimise oskus jätab pehmelt öeldes soovida.

MEKK teenib sellega maksimumpunktid. Laavakivist alusel juuretisetaignast ise küpsetatud rukkileib, pähklisai rosmariiniga ning näkileib köömne ja aniisiga. Pealemäärimiseks taluvõi.

Isuärataja on sült. Lõigatud imeväikesteks kuubikuteks ja serveeritud napsiklaasist väikese lusikaga mekkimiseks. Rukkileivaga imehea.

Majavein on mitut moodi mõistetav jook. Parimal juhul maja uhkus. Esindab väljavalija head maitset ning asjatundmist. Enamikul juhtudel aga ilmetu odav jook, mida on võimalik müüa “hea” hinnaga.

MEKKi majavein Enate esindab kindlalt esimest. Moodne ja kunsti väärtustav väike veinimaja teeb oivalist Crianzat, aga tuntuks sai mitu aastat Hispaania parimaks nimetatud Rosadoga. Mõlemad veinid on niisugused, mille pärast üksi tasub Savoy hotelli majja minna. Mitte ilmtingimata sööma, vaid näiteks kamina ees majaveini nautima.

Ka Enate Chardonnay on igati korralik ja passib hästi moodsa eesti köögu kalatoitude ning heledate lihade juurde.

Pardifilee on oivalise küpsusega ning hooajaliste lisanditega. Spargel, savoykapsas ning redis on värskelt turult saada. Isegi kartulipüree on kevadiselt roheline. Lehtpeterselli mahlast.

Mustsõstra kaste ning maapirni kreem hoiavad maitse mahlase ning eestimaise.

Viiest roast koosneva menüü söömine peakoka lauas jätab moodsast eesti köögist väga hea mulje. Ei ole ultramoodne, kuid on paslikult pidulik. Söögi ajal suhtlemine peakoka ja sommeljeega avardab teadmisi ning tekitab mõnusa meeleolu.

Eesti seni ainsas peakoka lauas restoranis MEKK saab süüa õhtust ettetellimisel.

http://www.eestimaitsed.com


Restoran MEKK
Suur-Karja 17/19, Tallinn
info@mekk.ee
Tel:6806688
http://www.mekk.ee/

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv